Interesantne aplikacije za koje (možda) niste čuli – 1. dio

Svakodnevno koristimo mnoge aplikacije koje su širom svijeta uzele primat u tehnologiji, međutim, svjedoci smo da svakog dana nastaju i nove. U ovom serijalu vam predstavljamo aplikacije koje nijesu mnogo poznate, ali koje vam mogu biti od koristi.

mobile-applications

1) VPN One Click aplikacija

VPN One Click vam omogućava da one aplikacije koje nijesu dostupne u vašoj zemlji preuzmete bez ikakvih prepreka. Takođe, štiti vaš uređaj od mnogih virusa.

Uputstvo: Kada instalirate aplikaciju, sačekajte da učita takozvanu “Server listu”. Zatim odaberite opciju “Proxy Connection”, nakon čega dobijate opciju “Connect Random” na koju treba da kliknete malo duže kako bi server locirao vašu zemlju. Na kraju, u gornjem lijevom uglu će vam se pojaviti “štit” kao znak da je VPN One Click aplikacija aktivna. Kada kliknete na Play Store ikonu, kliknite na “Settings” kako biste obrisali istoriju na “Clear local search history” i nakon toga možete preuzeti aplikaciju koju želite bez bilo kakve blokade.

Vpn-One-Click-v2.6-Apk-Android

2) PhotoMath

Hrvatska apliakcija PhotoMath rješava jednačinu tako što je snimite kamerom svog mobilnog uređaja i odmah dobijete rješenje iste. Osim konačnog rješenja, ono što je korisno za mnoge đake jeste da postoji prikaz cijelog postupka rješavanja zadatka. Osim đaka, mogu je koristiti njihovi roditelji, kao i učitelji. Aplikacija PhotoMath može rješavati aritmetičke izraze, linearne jednačine, razlomke, decimalne brojeve, korijene, trigonometrijske zadatke i ostale matematičke postavke. U Londonu je ova aplikacija stigla do finala u takmičenju za najbolji evropski startup.

photomath

3) SoundHound

Aplikacija za prepoznavanje pjesama, SoundHound, je vrlo jednostavna za korišćenje. Nakon instaliranja, na ekranu vam se pojavi veliko dugme na kojem piše “What’s that song? Tap here”, i nakon klika na njega, odmah dobijate rezultat. Dakle, dovoljno je samo da telefon približite zvučniku i vrlo brzo će vam se pojaviti na ekranu izvođač pjesme i njen naziv. Prepoznaje kako stranu, tako i domaću muziku, a otkriva i mnoge detalje o pjesmi. Prilogođena je za Android i iOS platforme, a aplikacija SoundHound zahtijeva da imate aktivnu internet konekciju.

soundhound-and-spotify

4) MAPS.ME

Postoji mnogo navigacionih aplikacija, pa korisnici nekad ne znaju za koju da se opredijele. Aplikaciju Maps.Me možete koristiti i bez internet konekcije, jer funkcioniše pomoću GPS modula, što znači da je možete koristiti i u inostranstvu. Donedavno su  aplikaciju Maps.Me korisnici morali da plaćaju i bila je na vrhu aplikacija koje su naplative, međutim, sada je potpuno besplatna! Na kraju, ne zaboravite da uključite GPS!

mapsme

5) Foodspotting

Poznata kao aplikacija za gurmane i sladokusce, Foodspotting je nastao kao startup projekat 2009. godine, a služi za pronalaženje dobrih restorana, picerija, pekara i ostalih mjesta za gurmane. Ova je aplikacija karakteristična po tome što se na njoj ne ostavljaju komentari, već samo fotografije vezane za konkretno mjesto na kom ste probali određeno jelo (uz korištenje odgovarajućih hashtagova koje koristite kako biste i drugima prenijeli svoje gurmansko iskustvo). Prosto rečeno, Foodspotting je  pojednostavljena kombinacija najboljih karakteristika Foursquarea i Instagrama.

Foodspotting

Do sljedećeg serijala aplikacija koje osvajaju svijet, uživajte u korišćenju ovih pet! 🙂

 

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: