Prezentacija startap rješenja za “Bezbjednost u saobraćaju”

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će se u petak 17. maja, sa početkom u 13 h, u hotelu Hilton, održati predstavljanje startap rješenja prvog tematskog startap takmičenja u Crnoj Gori “Bezbjednost u saobraćaju”, koje organizuje Digitalizuj.Me, u saradnji sa Sistemom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori.

Nakon 3 radionice održane u Baru, Podgorici i Pljevljima, došlo je vrijeme da odslušamo prezentacije ideja koje su nastale, ili su već postojale ali su izbrušene u održive projekte, tokom prethodna 2 ipo mjeseca. Na radionicama smo imali žive rasprave o svim aspektima iz saobraćaja. Dotakli smo se se materijala od kojih se saobraćajnice rade i njihovih karakteristika. Razmatrali smo tehnička rješenja kojima se utiče na kontrolu brzine u gradskom saobraćaju, ali i tehnička rješenja kojima se obezbjeđuje da se saobraćaj u otežanim uslovima odvija nesmetano. Razmatrali smo probleme sa kojima se saobraćajna policija susreće u kontroli učesnika u saobraćaju kao i moguće efekte iključivanja naprednih tehnoloških rješenja u njihov rad. Sagledali smo i problematiku sigurnosti vozila između dva tehnička pregleda i analizirali moge scenarije kontrole u realnom vremenu, nakon tehničkog pregleda.

Razgovarajući, dolazili smo do rješenja koja već postoje, šta je bilo za očekivati, ali smo razgovorima došli i do problema za koje znamo da su značajni, znamo kako mogu da se riješe, ali ne znamo imamo li adekvatnu tehnologiju na raspolaganju. Radi se, na primjer, o detektovanju narkotika sa dovoljnom preciznošću očitavanjem oblika i kretanja zjenica. Sa nešto jednostavnijim problemima smo ipak izašli na kraj i imamo rješenja koja mogu biti implementirana i testirana u realnom okruženju. Te ideje predstavljamo 17. maja.

Author: Sanja Gardašević

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu i putovanja.

Share This Post On

Vaše mišljenje: