Forum IZAZOV 2021 „MAKE IT BIGGER“ početkom aprila u Beogradu!

Sedmi po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2021 biće održan 6. i 7. aprila u Beogradu, pod sloganom „MAKE IT BIGGER“. Riječ je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namjenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Ono što je surova stvarnost, metaforično je prikazano izlizanom krilaticom „MAKE THE LOGO BIGGER“. Međutim, ova krilatica sada postaje poziv na okretanje bitnijim stvarima, kao što su solidarnost, odnosi, podrška, empatija, timski rad – vrijednosti bez čijeg „uvećanja“ će i taj logo vremenom izgubiti smisao, kao što ga je izgubila i pomenuta krilatica.

Godina iza nas bila je teška i puna izazova za cijelu našu industriju. Utisak je da smo u borbi za opstanak zaboravili na empatiju, saosjećanje, toleranciju, podršku. Na forumu IZAZOV 2021 bavićemo se sobom na svim nivoima, ali i istinskim međuljudskim odnosima u struci. Ako rastemo kao ljudi, rašćemo i kao profesija. A da bi rasli, moramo prvo neke stvari da prerastemo“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2021.

Ove godine teme foruma biće, između ostalog, ko kreira reputaciju struke danas; koliko vrijedi agencijski rad; kako obezbijediti nezavisnost od velikih klijenata i preživjeti njihov odlazak; šta je sustainable marketing i na koji način on mijenja industriju iz korijena; ko preuzima odgovornost za oglašavanjem neetičnih brendova; zašto je tržište u Srbiji u stalnom akcijskom modu i šta je tome doprinijelo. Predstavnici najvećih kompanija i agencija u regionu govoriće i o tome zašto se o platama u struci i dalje samo šapuće; mrze li samo agencije pitcheve ili razloga za mržnju imaju i oglašivači; zašto su pitch pravila – mrtvo slovo na papiru. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriće predstavnici agencija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije. 

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće i organizovan teambuilding za učesnike. Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2021 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje Marketing mreža sprovodi punih sedam godina.  

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2021 traje do 22. marta, a broj mjesta je ograničen. Više informacija pronađite na ovom sajtu.

Forum IZAZOV 2021 podržale su agencije Ovation BBDO, Headline, Drive Agency, DPC Networks, AlmaQuattro, Info Media Group, Kliping Beograd, Represent System i Novaston Marketing Consultancy.

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: