WeAreDevelopers organizuje “WeAreDevelopers Live Week”

WeAreDevelopers okuplja najveću zajednicu developera u Evropi. Bečki startap nudi programerima platformu za posao, priliku da obogate svoja znanja i razmjene ideje sa istomišljenicima o raznim tehnološkim temama. Startap je veoma poznat po događajima koje kreira za developere, stvarajući prilike za međusobno umrežavanje.

U aprilu 2020., WeAreDevelopers koristi novonastalu situaciju izazvanu pojavom COVID-19 virusa kako bi pokrenuo video platformu “WeAreDevelopers Live”. Putem ovog formata developeri iz cijelog svijeta prenose svoje znanje kolegama putem video zapisa uživo kroz formate predavanja, radionica i panel diskusija. U prvih nekoliko sedmica od pokretanja projekta, hiljade developera iz preko 180 gradova učestvovalo je u sesijama koje su prenošene uživo. Ipak, zbog razočarenja developera usljed pomjeranja održavanja WeAreDevelopers World Congressa za narednu godinu, WeAreDevelopers odlučuje da organizuje jednonedeljnu konferenciju za developere sa više od 50 predavača, od 25. do 29. maja 2020., WeAreDevelopers Live Week. Potvrđeni govornici su predvodnici developerske zajednice, među njima izdvajamo: John i Brenda Romero, Lee Boonstra (Google/Dialogflow), Martin Wezowski (Futurist & Chief Designer, SAP), Tanmay Bakshi, Eric Steinberg (CEO, Climate Science), Ada Klein (500Tech), Jimmy Song (“Programming Bitcoin”), Uri Goldshtein i Alex Waldherr.

“Sa WeAreDevelopers Live spajamo naše događaje sa portalom poslova za developere i tako stvaramo održiv i vrijedan sadržaj za developere bilo uživo ili na zahtjev u bilo kom trenutku”, navode osnivači Thomas Pamminger, Sead Ahmetović i Benjamin Ruschin. “Već četiri godine developeri iz cijelog svijeta mogu pristupiti video zapisima sa naših događaja na internetu, gdje neki od videa imaju više od 500.000 pregleda. Sljedeći logičan korak bio je uspostavljanje video platforme koju stvaraju developeri za developere.” Zbog toga će se WeAreDevelopers Live Week posebno naglasiti u kalendaru događaja, pa će se najvjerovatnije ponoviti nekoliko puta tokom godine.

U sklopu online konferencije održaće se i paralelni trek posvećen biznis razgovorima na temu tehnologije, odnosno društveno-političkih i ekonomskih pitanja povezanih sa korona-krizom. Govornici će biti donosioci odluka javnog i privatnog sektora, a među njima izdvajamo: Margarete Schramböck (Federalna ministarka za digitalizaciju Austrije), Dorothee Bär (Državna ministarka i povjerenik savezne vlade za digitalizaciju Njemačke), Marc Walder (Osnivač digitalswitzerland; CEO, Ringier AG), Antonella Mei-Pochtler (Specijalni predstavnik Saveznog kancelara Austrije, ThinkAustria), Thomas Arnolder (CEO, A1 Telekom Austria Group), Michael Zettel (Country Managing Director, Accenture Austria), Christine Catasta (Chariman & Senior Partner, PwC), Oliver Blüher (Country Manager DACH, Slack) i Achim Kaspar (COO, Verbund).

WeAreDevelopers Live tehnologija je tu kako bi developerima pružila neophodnu pomoć pri izgradnji karijera i imena u programerskoj zajednici. Sa više od 1.2 miliona pregledanih video zapisa, video platforma “WeAreDevelopers Live” od sada je sedmično dostupna sa novim video sesijama i događajima koje je obogatio WeAreDevelopers Live Week. Neprekidno stvaranje i širenje novih znanja trebalo bi dati programerskoj zajednici potpuno nove i relevantne sadržaje.

Za registraciju i praćenje događaja WeAreDevelopers Live Week posjetite link.

#wearedevs #WeAreDevsLive

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: