Programer koji je hakovao Apple dolazi u Novi Sad

Programerska konferencija GrowIT održaće se 1. i 2. decembra u Novom Sadu. Tokom dva dana gosti će imati priliku da čuju o nekim od najnovijih trendova u programiranju od više od 30 inostranih predavača.

Jedan od predavača, koji će ujedno i otvoriti konferenciju, je Lemi Orhan Ergin. Ergin je jedan od osnivača najveće programerske zajednice u Turskoj. U IT industriji je preko 20 godina, a radio je za velike svjetske kompanije kao što su Sony i eBay. Do sada je učestvovao na preko 30 konferencija i preko 100 seminara, organizovao je više od 200 manjih događaja.

Njegove prezentacije su do sada pregledane preko milion puta. Naime, prošle godine je uspio da “provali” u bilo koji Apple sistem na laptopu, odnosno uspio je da pronađe rupu na macOS sistemima, gdje je svako mogao da se uloguje na bilo čiju mašinu kao administrator.


To je bio ozbiljan sigurnosni propust od strane Apple kompanije, čime je milionski auditorijum bio izložen napadima hakera. O ovom nemilom događaju pisali su skoro svi svjetski mediji, zbog čega su u jednom trenutku i pale akcije kompanije Apple.

O tome i o mnogim drugim programerskim i biznis praksama, Lemi će pričati prvog decembra na GrowIT konferenciji. Pratite ih putem Facebook straniceTwitter nalogaInstagram nalogaLinkedIna ili YouTube kanala.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: