Prijavi se za STUDY BUDDY program Laboratorije inovacija za mlade „Kreaktivator“

Laboratorija inovacija za mlade pokreće novi program za mlade pod nazivom “Study Buddy”. Program ima za cilj da mladima olakša novonastalu situaciju i pruži pomoć u učenju.

Study Buddy je program koji povezuje mlade tako što će zajedno da uče i da prelaze gradivo. To je osoba sa kojom mogu, nudeći međusobnu podršku, zajedno da rade domaće zadatke i kojoj mogu da postave pitanja u vezi bilo čega što im je ostalo nejasno, a tiče se školskog gradiva.

Iz Laboratorije je rečeno da su svjesni da neočekivan i brz prelazak na online platforme za učenje nije bio baš najprijatnije iskustvo, jer mladi nisu imali vremena da se na njih priviknu, posebno uz sve ostalo što je donijela novonastala situacija.

Sve što je potrebno da bi se mladi uključili u program je da imaju između 13 i 19 godina i da budu u mogućnosti da jednom nedjeljno, online, u dogovorenom terminu, pomognu vršnjacima iz cijele Crne Gore u savladavanju određenog gradiva. Svi polaznici su dobrodošli da budu mentori ili da prisustvuju online časovima.

Do petka, 17. aprila otvorene su prijave za Study buddy mentore. Da bi postali Study Buddy mentori, mladi treba da popune jednostavnu prijavu na sajtu u kojoj treba da napišu zašto su baš oni prava osoba za Study buddy mentora, koji predmet žele da predaju i za koji razred. Od ponedeljka, 20. aprila do petka 24. aprila, na sajtu biće otvorene prijave za sve Study Buddy učenike kojima je potrebna pomoć u savladavanju gradiva.

Mina Đurđevac, koordinatorka Laboratorije izjavila je: “Nadamo se da ćemo vam na ovaj način za nijansu olakšati učenje i omogućiti da u ovim skroz neobičnim i novim trenucima za sve nas, steknete novo iskustvo. Ovim programom nastavljamo i tradiciju upoznavanja i spajanja sjajnih vršnjaka širom Crne Gore.”

Za sve dodatne informacije možete posjetiti sajt, Facebook stranicu, Instagram nalog ili Twitter nalog.

O LABORATORIJI INOVACIJA ZA MLADE “KREAKTIVATOR”

UNICEF je 2010. godine pokrenuo globalnu mrežu laboratorija za inovacije (Innovation Labs), prepoznajući da je za najbolju primjenu inovativnih rješenja potrebno duboko razumijevanje svih slojeva društva. Njen cilj je da prepozna i podrži mlade ljude i adolescente koji se suočavaju sa izazovima u lokalnoj zajednici i žele da ih riješe kroz inovativne ideje uz korišćenje dostupnih tehnologija.

“Kreaktivator” je dio šireg Programa Ujedinjenih nacija za osnaživanje mladih, pod nazivom “Kreaktivacija”, koji ima za cilj da doprinese kreiranju okruženja koje će osnažiti i motivisati mlade ljude da koriste postojeće i stvaraju nove prilike kako za lični, tako i za rast i razvoj cjelokupnog društva. Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” je inicijativa nastala pod okriljem UNICEF-a, finansirana od strane ING-a i podržana od Ministarstva prosvjete, a implementirana od strane NVO Digitalizuj.Me.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: