Prijavi se za prvu besplatnu radionicu “Medijska pismenost u digitalnoj sferi”

Prijavi se za prvu besplatnu radionicu “Medijska pismenost u digitalnoj sferi” koja će se održati u utorak, 10. marta 2020. godine u Podgorici.

Na radionici ćemo govoriti o temama kao što su pojam medija, važnost kritičnog razmišljanja, kako prepoznati manipulaciju u medijima, koliko je zapravo važno da na vrijeme uočimo manipulativne vijesti i kako da se zaštitimo od negativnog uticaja koji je sve više prisutan. Radionica će biti propraćena zanimljivim primjerima iz prakse.

Ukoliko ti sve ovo zvuči zanimljvo prijavi se za prvu od tri planirane radionice u okviru projekta “Mediji za građane-građani za medije”. Ovog puta prijave su otvorene za mlade koji imaju između 13-19 godina, a dolaze iz neke od sledećih opština: Cetinje, Danilovgrad, Nikšić, Podgorica, Tuzi (troškovi prevoza snosi organizator).

Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionica je podržana kroz dodjelu granta u okviru regionalnog projekta Mediji za građane-građani za medije, projekat sedam organizacija za razvoj medija (Fondacija “Mediacentar”, Albanski medijski institut, Makedonski institut za medije, Institut za medije Crne Gore, Novosadska novinarska škola, Mirovni institut, SEENPM) iz zemalja Zapadnog Balkana čiji je cilj izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u regiji za unapređenje medijske i infomacijske pismenosti (MIP).

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: