Prijavi se za Hakaton – HACK FOR GOOD!

Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” okuplja ekipu mladih iz cijele Crne Gore koji će stvarati pozitivne promjene kroz tehnološka rešenja! Omladinski centar u Podgorici će biti mjesto na kojem ćete, za 36 uzbudljivih sati, zajedno sa vašom ekipom i idejom, uz pomoć mentora, napraviti nevjerovatna rešenja za probleme sa kojima se suočavate svakodnevno.

TEMA OVOGODIŠNJEG HAKATONA JE – HACK FOR GOOD!

Rješenje može biti digitalni sadržaj (web ili mobilna aplikacija, pretraživač, dodaci za pretraživače, rješenja primenljiva na društvenim mrežama…) ili može biti dio aktivnosti ili kampanje koje uključuju korišćenje digitalne tehnologije. Ono što je zajedničko za sve dosadašnje Hakatone su fantastična inspiracija, energija, kombinacija upornosti i kreativnosti, što skupa omogućava učesnicima da za vrlo kratko vrijeme postignu nevjerovatne rezultate.

MI VJERUJEMO DA SE ZA 36 SATI MOŽE PROMIJENITI MNOGO STVARI, VJERUJETE LI I VI?

KO MOŽE DA UČESTVUJE NA HAKATONU?

Svi mladi sa područja čitave Crne Gore, koji imaju između 15 i 29 godina mogu se prijaviti na Hakaton. Aplicira se u timovima, koji ne smiju brojati više od pet članova.

Čitav hakaton se održava na jednom mjestu, u Omladinskom centru u Podgorici.

Učešće na hakatonu je besplatno. Internet, hrana i piće su obezbijeđeni, vaše je samo da ponesete dobru energiju, uređaje (lap top, punjač,..), četkicu za zube i ako želite, vreće za spavanje. 😊 Veliki broj timova odluči i da prespava kod nas. 😊

KOJA JE TEMA OVOGODIŠNJEG HAKATONA?

Nedostaje vam inovativni servis za mlade? Želite da se uhvatite u koštac sa problemom online nasilja? Mislite da je pravi trenutak da dobijemo prvu aplikaciju koja će se brinuti o mentalnom zdravlju mladih u Crnoj Gori? Nedostatak praktične nastave, klimatske promjene, poboljšanje položaja mladih ljudi, problemi zavisnosti… toliko izazova!

Vi najbolje znate koji su to problemi sa kojima se mladi u Crnoj Gori svakodnevno suočavaju i jedva čekamo da vidimo rješenja koja ste pripremili!

Imajte na umu da tražimo tehnička rješenja u vidu aplikacije, sajta, edukativnog modula, edukativne igre i slično.

KAKO MOGU DA UČESTVUJEM NA HAKATONU?

Obezbijediti učešće na Hakatonu je vrlo jednostavno. Prepoznaj određeni problem u lokalnoj zajednici, razmisli o njegovom tehničkom rešenju i apliciraj.

Prijavi ideju preko jednostavne aplikacije na našoj web stranici najkasnije do nedelje, 17. novembra 2019. godine. U ovoj fazi je dovoljno da nabrojiš članove svog tima, ostaviš podatke za svakog ponaosob, daš nam okvirno viđenje problema i rješenja o kojem razmišljaš kao i napišeš nam zašto bi baš tvoj tim trebalo da bude odabran za ovaj Hakaton.

Nakon isteka roka za prijave, stručni žiri će ocijeniti kvalitet dospjelih aplikacija i odabrati najviše 10 timova kojima će se pružiti prilika da učestvuju u Hakatonu koji organizuje Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator”. Kontaktiraćemo vas najkasnije do 20. novembra 2019. Ukoliko bude izabran, tvoj tim će nam se pridružiti na dvodnevnom Hakatonu.

Nakon dvodnevnog rada timovi će imati po pet minuta za prezentaciju odabranog problema i prepoznatog, primjenljivog rješenja. Stručni žiri, u sastavu od tri člana, će nakon prezentacija svakom timu pojedinačno postaviti set pitanja, nakon čega će donijeti odluku o najboljem, kome će pripasti novčana nagrada za realizaciju rješenja.

Osnovni kriterijum za ocjenjivanje ponuđenih rješenja će biti u kojoj mjeri ona rješavaju probleme koje ste prepoznali u lokalnoj zajednici. Pored toga, u obzir će biti uzeti izvodljivost, održivost, potencijal za društvenu promjenu i vremenski okvir.

Rok za slanje aplikacije je 17. novembar 2019. godine. Aplikacija se ispunjava online, preko naše web stranice. Hakaton će se održati 23. i 24. novembra 2019. godine.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: