weXelerate otvara prijave za treći ciklus akcelerator programa

Inovacioni i strtap centar weXelerate u Beču povezuje velike kompanije sa startapovima iz cijelog svijeta kako bi zajedno radili na konkretnim inovativnim projektima, stvarali nova tržišta i razvijeli najsavremenije proizvode i usluge.

Inovacioni ekosistem weXelerate nudi četvoromjesečni akcelerator program za startapove iz cijelog svijeta. Sadržaj modularnog programa biće rast i stvaranje vrijednosti, ubrzavanje inovacionog procesa sa optimizovanim troškovima i obezbjeđivanje uspjeha na tržištu za nove proizvode i usluge. U jednom ciklusu programa, 16 velikih kompanija i do 50 startapova će raditi zajedno na postizanju ovih ciljeva.

Više od 100 iskusnih mentora koji su se tokom godina pokazali kao veoma uspješni preduzetnici, direktori, eksperti i konsultanti je uključeno u program.

Učešće u programu je potpuno besplatno – jedino što učesnici moraju platiti su put i smještaj.

Za vrijeme trajanja programa, učesnici će biti u mogućnosti da koriste radni prostor visokog kvaliteta u spektakularnom kompleksu weXelerate Spaces u srcu Beča. Članovi zajednice takođe imaju priliku da prisustvuju obrazovnim kursevima, konferencijama, panel-diskusijama i događajima namjenjenim povezivanju, koji se održavaju svakodnevno.

weXelerate se fokusira na sljedeće sfere i tehnologije: mediji, bankarstvo, osiguranje, inženjerstvo, energija, blockchain, vještačka inteligencija, mobilnosz i sigurnost.

“Preduzetnici često vole da sami odluče koje znanje, eksperti i treneri su im potrebni za razvoj startapa. Iz tog razloga weXelerate nudi izuzetno individualan pristup kroz koji će preduzetnici biti izazvani da akivno učestvuju u svemu što weXelerate nudi.” – Claudia Witzemann i Gabrielle Costigan, generalni direktori weXelerate.

Naredni ciklus programa počinje 1. oktobra 2018. godine i završava se sredinom januara 2019. godine danom investitora i demo-danom, gdje će startapovi imati priliku da prezentuju svoje proizvode i usluge pred potencijalnim mušterijama, investitorima i zaposlenim.

Zainteresovani startapovi mogu se prijaviti na sajtu do 9. maja 2018. godine.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: