Sem Konif Alende, višestruko nagrađivani društveni preduzetnik i autor bestselera, je novi Spark.me 2019 govornik

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj a koja se organizuje pod generalnim sponzorstvom kompanije m:tel i to po prvi put u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime novog govornika konferencije Spark.me 2019 – Sem Konif Alende (Sam Conniff Allende), višestruko nagrađivani preduzetnik koji je osnovao 10 uspješnih kompanija zasnovanih na principima društvenog preduzetništva. Digitalizuj.Me je, sedmu godinu za redom, partner u organizaciji ovog vrhunskog događaja!

Ko je Sem Konif Alende?

Svoju preduzetničku karijeru Alende je započeo sa samo 19 godina, od kada kontinuirano radi na razvoju kompanija koje, osim težnje ka uspjehu i profitabilnosti, nastoje da budu prijatna mjesta za rad i da pozitivno utiču na sredinu u kojoj posluju. Jedna od njih je Livity, „kreativna mreža mladih“, koja zapošljava mlade ljude i radi na temama koje se tiču mladih, a koja je nastala kao rezultat želje da se nađe alternativa tradicionalnom načinu poslovanja kreativnih agencija. Bitno je napomenuti da je Livity 2017. godine osvojila BIMA Grand Prix, najstariju i najprestižniju nagradu u digitalnoj industriji u Velikoj Britaniji. Tu je takođe i Don’t Panic, kreativna agencija prepoznata po radu na kampanjama koje za cilj imaju da pokrenu konverzaciju o značajnim temama koje pogađaju svijet, kao što je film rađen za humanitarnu organizaciju Save the Children koji prenosi priču o jednoj godini života djevojčice u Siriji čiji je život razoren ratom.

Alende se na svom putu često nalazio u ulozi mentora mladim preduzetnicima širom svijeta, dok danas radi kao konsultant u oblasti strategije sa gigantima kao što su Red Bull, Unilever i PlayStation, kao i vladama i profesionalnim udruženjima širom svijeta. Autor je bestselera pod imenom „Be More Pirate: Or How To Take On The World and Win“ u kojoj, kroz istinite priče o strategijama i uspjesima morskih pirata, nastoji da prenese bitne lekcije o liderstvu, društvenim inovacijama i pokretanju promjena.

Koga ćete još imati priliku da se čujete?

Organizatori Spark.me su ranije objavili imena sljedećih govornika – u pitanju su Andrew Keen (autor bestselera „Kult amatera – kako Internet ubija kulturu“ i jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih komenatora digitalne revolucije na svijetu), Anab Jain (TED govornica, dizajnerka, filmska producentkinja, i suosnivačica Superflux, svjetski priznate kompanije koja inovacijama iz oblasti dizajna i tehnologije pokušava da nam približi svijet budućnosti), Peter Shankman (autor pet biznis bestselera, ekspert u oblasti iskustva kupaca i serijski preduzetnik; dnevne novine „The New York Times” su ga opisale kao „rok zvijezdu koja zna apsolutno sve o društvenim medijima”), Brooke Saward (osnivačica i urednica jednog od najpopularnijih blogova o putovanjima na svijetu – World of Wonderlust, uz pomoć kojeg je izgradila publiku koja na online kanalima broji preko 1,2 miliona), Jeremiah Owyang (suosnivač Kaleido Insights i svjetski autoritet za razvoj programa koji pospješuju inovativnost korporacija), Tom Goodwin (potpredsjednik i direktor inovacija u Zenith Media, jednoj od najvećih advertajzing agencija na svijetu), Brian Fanzo (osnivač kompanije iSocialFanz, u okviru koje je radi na razvoju i implementaciji inovativnih digitalnih strategija za kompanije kao što su Dell, EMC, Adobe, IBM, UFC, Applebees i SAP), Lars Silberbauer (potpredsjednik Viacom Digital Studios, odjeljenja Viacoma koje je zaduženo za kreiranje i distribuciju digitalnog sadržaja nekih od globalnih lidera u industriji zabave, kao što su MTV, Nickelodeon i Comedy Central) i Cate Murden (osnivačica PUSH, konsultantske kuće čija praksa je utemeljena na istraživanju ljudskog ponašanja). U narednim danima će biti objavljena imena ostalih govornika.

Kako kupiti karte?

Karte za konferenciju Spark.me 2019 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije, po cijeni od 300€. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (25-26. maja), startap takmičenju (25-26. maja), ručak na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (25. maja). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Spark.me, jedna od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 25. i 26. maj, se organizuje u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, jednom od najvećih auditorijuma u Crnoj Gori. Ovo je prvi put da će se Spark.me održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje. Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 580 učesnika konferencije iz 28 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Za više informacija o Spark.me 2019 posjetite zvanični sajt konferencijeFacebook stranicuTwitter nalog i Instagram nalog.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uzbuđenje raste, Spark.Me se približava - Miloš Đajić Blog - […] stratege tu je Brajan Fanzo (Brian Fanzo). Za one koji pokreću socijalna preduzeća tu je Sem Konif Alende (Sam…

Vaše mišljenje: