Pit Blekšo, digitalni lider u kompanijama Nestlé, Nielsen i Procter & Gamble, je novi govornik na konferenciji Spark.me

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih poslovnih konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja je zakazana za 4. i 5. jun u Auditorijumu Porto Montenegra u Tivtu, je objavio ime trećeg govornika – u pitanju je Pit Blekšo (Pete Blackshaw), međunarodno priznati stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga i brendiranja, inovator, autor i lider koji je bio zadužen za digitalne i društvene medije u kompanijama Nestlé, Nielsen i Procter & Gamble.Nakon uspješnog rada u ovim korporacijama, trenutno je na funkciji izvršnog direktora startap katalizatora i investicionog fonda Cintrifuse.

Blekšo je bio globalni potpredsjednik zadužen za digitalne i društvene mreže u Nestleu, najvećoj prehrambenoj kompaniji na svijetu, gdje je predvodio inovativne digitalne projekte za stotine Nestleovih brendova. Prethodno je bio direktor marketinga kompanije NM Incite nastale kroz partnerstvo korporacija Nielsen i McKinsey. U svojoj bogatoj karijeri, osnovao je i tim zadužen za digitalni marketing u globalnom gigantu Procter & Gamble. Nakon što je napustio kompaniju, pokrenuo je sajt PlanetFeedback.com, jedan od prvih onlajn portala na kojem su potrošači mogli da iznesu svoje mišljenje o proizvodima.

Organizacioni tim konferencije ističe da dolazak ovakvih govornika u Jugoistočnu Evropu predstavlja nastavak napora koje konferencija Spark.me godinama ulaže u razvoj digitalnog marketinga, preduzetništva, startap biznisa i novih tehnologija. Blekšo ima specifično znanje koje može da podijeli sa publikom, jer kako sam ističe, iz svog iskustva kao lider u korporacijama sa jedne strane, i preduzetnik i inovator sa druge, uspio je da sagleda biznis sa obje tačke gledišta. Zbog toga, kako sam tvrdi, svojim iskustvom i znanjem pomaže korporacijama koje su u potrazi za inovacijama, kao i preduzetnicima koji traže investicije. Blekšo je autor knjige Satisfied Customers Tell Three Friends, Angry Customers Tell 3000: Running a Business in Today’s Consumer-Driven World, kao i istaknuti kolumnista prestižnog portala Advertising Age. Pored toga što je diplomirao na Harvardu, dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti marketinga.

Organizatori konferencije su prethodno objavili imena dva Spark.me 2022 govornika – u pitanju su Christopher S. Penn (svjetski autoritet na polju digitalnog marketinga čija je posebna ekspertiza u oblastima analitike, nauke o podacima i mašinskom učenju) i Fredrik Härén (istraživač kreativnosti koji je do sada održao preko 2.000 predavanja u više od 70 država na šest kontinenata).

Karte za konferenciju Spark.me 2022 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu – www.spark.me. Puna cijena karte iznosi 300€, ali zainteresovani do 8. maja mogu kupiti svoju kartu po specijalnoj promotivnoj cijeni od 150€. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte po cijeni od svega 50€, koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina. Cijena karte uključuje pristup svim predavanjima (4-5. juna), startap takmičenju (4-5. juna), ručak za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (4. juna). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Ovo je osmo izdanje Spark.me, a drugi put da će se konferencija održati u Porto Montenegru, srcu nautičkog turizma Crne Gore i jednoj od najekskluzivnijih marina na Jadranskom primorju. Organizator Spark.me je kompanija doMEn, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, a generalni sponzor je kompanija m:tel. Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa liderima iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketarima, startapovima i ljudima željnih znanja. Riječ je o interaktivnoj konferenciji koja je dizajnirana da podstakne kreativnost učesnika, da im omogući da unaprijede svoje znanje zahvaljujući međunarodno priznatim govornicima, da ih pomogne da unaprijede svoje poslovanje, kao i da sami osmisle i započnu nove poslovne poduhvate. Konferenciji Spark.me prisustvuje preko 700 učesnika iz više od 20 država širom svijeta.

Za više informacija o Spark.me 2022 posjetite zvanični sajt konferencije na adresi www.spark.me, Facebook stranicu, Twitter nalog, Instagram nalog i LinkedIn nalog.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: