Startap takmičenje “Sigurnost u saobraćaju” – radionice

Da rezimiramo sve o čemu smo pričali u dosadašnjim blog postovima (prvi, drugi, treći, četvrti): najčešći uzroci nesreća su ljudski faktor, uslovi na putevima i tehničko stanje vozila; neke studije su pokazale da je ljudski faktor odgovoran za 75% nesreća, pri čemu je prebrza vožnja uzročnik u 50% do 80% slučajeva.

Vaš zadatak: Smanjiti broj saobraćajnih nesreća koristeći tehnologiju i/ili inovacije, utičući na ljudski faktor, djelujući na svijest učesnika u saobraćaju i upozoravajući ih na to šta se dešava na putevima, odnosno sa vozilima, bilo onima u kojima se nalaze ili onima koja se nalaze u neposrednoj blizini.

Kako brže i sigurnije doći do rješenja?

U startap svijetu, mentorstvo je jedna od najvažnijih karika. Mentori imaju zadatak da vam svojim iskustvom skrate proces traženja rješenja, odnosno uobličavanja rješenja u nešto izvodljivo. Stoga ćemo na radionicama, koje ćemo organizovati u Baru, Podgorici i Pljevljima, ugostiti nekoliko mentora i eksperata, kako iz oblasti saobraćaja, tako i iz startap svijeta.

A plan rada je sljedeći:

09:45 – 10:15 registracija
10:15 – 10:45 obraćanje organizatora
10:45 – 13:00 interaktivni razgovor sa ekspertima iz saobraćaja
13:00 – 14:00 ručak
14:00 – 17:00 rad sa startap mentorima
17:00 – 18:00 zajednički razgovor i dogovor o pripremama za takmičenje

Za sada imamo najavu učešća u radu jednog eksperta iz kompanije 3M koja se bavi materijalima koji se koriste u saobraćaju. A radimo na tome da dobijemo i jednog eksperta iz saobraćajne policije, ali i jednog eksperta iz SAD-a koji bi trebao da nas upozna sa saobraćajnim problemima u SAD-u. Cilj ovog gostovanja bi bio testiranje skalabilnosti rješenja.

Na kraju, želim da se u ime Digitalizuj.Me tima zahvalim NVO Super iz Pljevalja i Beta Baru iz Bara, na pomoći koju smo dobili od njih u organizaciji radionica u Pljevljima i Baru.

Ne zaboravite da se prijavite kroz formu ispod ovog teksta i vidimo se uskoro! Lokaciju radionica šaljemo mailom svima koji se prijave! Troškovi prevoza autobusom do mjesta održavanja radionice biće pokriveni od strane organizatora.

I za kraj malo maštanja nije na odmet, nadam se da će vam pomoći da i vi maštate o svojim rješenjima 😉

Author: Sanja Gardašević

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu i putovanja.

Share This Post On

Vaše mišljenje: