Prijavi se za besplatnu radionicu – “Balansirana upotreba tehnologije”

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“, u saradnji sa UNICEF-om i Telenorom, organizuje četvrtu u nizu online radionica za adolescente na temu „Balansirana upotreba tehnologije“, u srijedu, 26. avgusta, u 17h. Predavačica je Nataša Đukanović, direktorica marketinga u kompaniji DoMEn, registraru crnogorskog nacionalnog domena .ME.

Sve se više govori o lošim stranama uticaja tehnologije na fizičko i mentalno zdravlje, a često se pominje i zavisnost od ekrana. Neosporne su, međutim, i dobre strane tehnologije. Stoga je važno pametno organizovati i kontrolisati vrijeme koje provodimo ispred ekrana. Ova radionica ima za cilj da objasni razloge zbog kojih dolazi do sve veće zavisnosti od ekrana i tehnologije i kako da naučimo sebe i druge da bolje planiramo i koristimo tehnologiju.

Ako ti sve ovo zvuči zanimljivo, prijavi se na četvrtu radionicu u okviru projekta “Bezbjednost na internetu u doba COVID-19”. Ovoga puta prijave su otvorene za sve adolescente i adolescentkinje koji imaju između 13-19 godina, a dolaze iz cijele Crne Gore. Prijave su otvorene do utorka, 25. avgusta, u ponoć. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionicu će voditi Nataša Đukanović, suosnivačica i predsjednica nevladinog udruženja „Digitalizuj.Me“,  direktorica marketinga u kompaniji DoMEn, registraru crnogorskog nacionalnog domena .ME i majka troje odrasle djece. Cijelu svoju karijeru provela je radeći u oblasti društvenih medija, liderstva i tehnologije. U sklopu svojih interesovanja i istraživanja organizuje i učestvuje na predavanjima i radionicama o bezbjednoj upotrebi tehnologije.

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta „Bezbjednost na internetu u doba COVID-19 pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora. Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije. U okviru projekta prethodno su organizovane online radionice na temu „Online i offline stilovi komuniciranja – kako prevazići komunikacijiski šum i stvoriti bezjedno online okruženje“, „Kako se zaštiti od online prevara?“ i „Šta znači „privatno“ na internetu?“.

 

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: