Startup Meetup: Investicija, misaona imenica ili realnost – gost Jure Mikuž

Nevladino udruženje “Digitalizuj.Me” organizuje Startup Meetup pod nazivom “Investicija, misaona imenica ili realnost”, koji će se održati u ponedjeljak, 25. februara, sa početkom u 19h, u Podgorici, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). Gost meetupa je Jure Mikuž, partner u kompaniji South Central Ventures, koja upravlja fondom za zapadni Balkan.

Mikuž je osnivač prvog slovenačkog VC fonda, član je borda direktora u više kompanija, aktivno promoviše preduzetništvo, mentoriše startapove i redovno drži predavanja na temu finansija i procedura prikupljanja investicija za startapove.

Kompanija South Central Ventures (SCV) je njegov drugi projekat. SCV upravlja fondom formiranim od strane Enterprise Innovation Fund (ENIF), čiji je fokus na ulaganju u tehnološke kompanije na tržištu Zapadnog Balkana. Sredstva fonda iznose 40 miliona eura i primarno su usmjerena na ulaganja u kompanije u ranoj fazi rasta, ali i na kompanije u fazi razvoja. Do sada su investirali u dvadesetak kompanija, a jedna od posljednjih investicija je baš u crnogorsku kompaniju Om3ga Solutions, koja je tvorac startapa Daktilograf. Imaju kancelarije u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, dok u Crnoj Gori aktivno sarađuju sa našom organizacijom.

Tema ovog meetupa su investicije, pa će nam u prvom dijelu događaja Mikuž ispričati priču o dobijanju investicija iz ugla investitora, a onda ćete imati priliku da mu postavljate pitanja. Nakon toga nastavljamo druženje u malo opuštenijoj atmosferi gdje ćete imati priliku da se upoznate lično, te da se družite sa Juretom i sa ostalim startaperima koji budu prisutni.

Dobrodošli su svi koji su već pokrenuli svoj startap ili žele da to urade u budućnosti. Ovaj tip događaja je redovna pojava u svim razvijenijim startap zajednicama i nešto je što startaperima donosi veliku vrijednost – uvijek ćete nešto novo čuti, steći direktnu konekciju sa investitorom, imati priliku da dobijete mentorski savjet od veoma cijenjenog investitora, a takođe je veoma važno da upoznate ostale startapere iz lokalne startap zajednice, koji će vam često biti prva adresa za mnoga pitanja, i od njih ćete možda najviše naučiti.

Podijelite informaciju o događaju sa svima za koje mislite da će biti zainteresovani, pa se družimo u ponedjeljak, 25. februara, u 19h, u prostorijama kompanije doMEn!

Author: Dražen Žujović

Jedan sam od osnivača tourvia.me, prvog crnogorskog startapa. Inžinjer elektrotehnike koji se trenutno najviše bavi internet marketingom. Aktivno radim na razvoju startap zajednice u Crnoj Gori. Prirodno stanište su mi rok festivali.

Share This Post On

Vaše mišljenje: