Prijavi se za Startup Activator program!

M:tel digitalna fabrika u saradnji sa NVO Digitalizuj.Me i ICT HUB-om iz Beograda pokrenula je predakceleracijski program „Startup Activator“ namijenjen startapovima u najranijoj fazi razvoja.

Prijave za program, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, otvorene su do 15. februara, a kreatori startapa se mogu prijaviti popunjavanjem formularana sajtu.

Već sedam dana od zatvaranja konkursa kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja, učenja, umrežavanja, odnosno počinje velika šansa za uspjeh startapova iz Crne Gore.

Učešće u programu je besplatno, a predviđeno je da 10 izabranih timova dobije šansu da učestvuje. Šest najboljih timova će proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će, pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2,5 hiljada eura.

Pored tog iznosa, kompanija M:tel za pobjednički tim izdvojiće 2,5, odnosno, za drugi tim, 1,5 hiljada eura. Tim koji bude treći dobiće pametne telefone za predstavnike tima. Takođe, kompanija M:tel svim učesnicima omogućiće korišćenje cloud servisa kao i coworking prostora za rad.

NVO Digitalizuj.Me, kao organizacioni partner međunarodne konferencije Spark.me, obezbijedio je besplatne kotizacije za članove tri najbolja tima za ovogodišnje izdanje Spark.me, koje će se održati 30-31. maja u Tivtu.

Takođe, najmanje jedan izabrani tim će se, bez procesa dodatne selekcije, direktno plasirati na Spark.me startap takmičenje. Pobjednik Spark.me startap takmičenja dobiće priliku da predstavi svoj projekat vodećim svjetskim investitorima i medijima u TechCrunch Disrupt 2020 “Aleji preduzetnika” u San Francisku.

„Startup Activator“ predstavlja intenzivni šestomjesečni predakceleracijski program sastavljen iz dva ciklusa, odnosno ciklusa ideacije i ciklusa validacije.

Ciklus ideacije je orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu.

Na kraju ciklusa ideacije učesnici prezentuju ideje u cilju obezbjeđenja učešća u drugom ciklusu – ciklusu validacije. Ciklus validacije sastoji se iz četiri dijela: mentorstva, organizovanja radionica, studijskog putovanja i na kraju, Demo dana. Predstavnike timova za vrijeme programa ugostiće i ICT HUB u Beogradu, gdje će imati priliku da razgovaraju sa startapovima podržanim od strane Ventures fonda.

Predavači i mentori sa iskustvom će biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i online konsultacije, odnosno povezivanje startapovaca sa ekspertima neophodnim u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja. Takođe, uz praktičan rad, organizovaće se i radionice kako bi timovi stekli potrebna znanja iz domena prodaje i marketinga što će im poslužiti u procesu validacije ideje, kao i radionica koja će obrađivati temu investiranja u startapove.

Ideja koja bude odabrana kao najbolja dobija mogućnost da nastavi svoj razvoj u okviru M:tel digitalne fabrike i savjetodavnu i mentorsku podršku ICT Hub-a u periodu od jedne godine. U navedenom periodu pobjednički startap tim dobiće strukturiranu podršku od strane ICT Hub tima, mreže mentora koju okuplja ICT Hub, a radiće se i na identifikaciji prilika za uvezivanje sa korporacijama kroz ICT Hub Corpolab.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: