ADP – Zid: Edukativni događaj o prilikama koje nude savremene tehnologije

Činjenica je da su savremene tehnologije promijenile način života – od personalnih računara i laptopova, pametnih telefona, preko razvoja društvenih mreža i digitalnog marketinga, do toga da su pametne kuće iz kategorije “naučna fantastika” sad već udobno smještene u onu nama bližu “budućnost”. I ne samo to: Internet je omogućio da svaka informacija bude tek na klik od nas, što znači da u svakom trenutku imamo pristup ogromnoj količini znanja smještenog na jednom mjestu. Koncept online edukacije je jedna od mnogih fenomenalnih i, prije svega, vrlo korisnih stvari koje su nam donijele tehnološke inovacije.

Društvene mreže poput Facebooka, Twittera, Instagrama, Snapchata ne moraju (i ne treba) da služe isključivo za zabavu. Danas imamo velike kompanije koje ove društvene mreže koriste kao svoje marketing kanale i sprovode kampanje u online svijetu koristeći ih. Takođe, profil na LinkedInu je nešto što vam može itekako pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva i pronalasku posla koji ćete voljeti.

social-media-cube-1024x922Problem nezaposlenosti je realan i nije prisutan samo u Crnoj Gori, već se sa njim suočavaju i ostale zemlje regiona, kao i razvijene svjetske ekonomije. Savremene tehnologije su unijele promjene u pristupu zapošljavanju. Mogućnost plasmana znanja i vještina na tržištu je mnogo veća. Granice su pomjerene, a samim tim i način traženja posla i predstavljanja kompetenci potencijalnom poslodavcu, jer: posao se ne čeka – posao se aktivno traži.

Na koji način da iskoristite znanja i prilike koje vam nude savremene tehnologije, možete saznati na događaju koji u četvrtak, 24. decembra u 17:00h, organizuje Asocijacija za demokratski prosperitet ADP – Zid. Događaj će se održati u Kulturnom centru Gavroche, a imaćete priliku da čujete savjete od Tarika Zaimovića (Bild studio), Dritona Zhubia (NVO Lens sa Kosova) i Sanje Gardašević (ME-net).

Poziv važi za vas ukoliko:

 – želite da znanje koje ste stekli kroz formalno i neformalno obrazovanje postane funkcionalno;

– kreativno razmišljate;

– želite da naučite kako da iskoristite socijalne inovacije.

Šta možete naučiti?

Informisaćete se o načinima na koje se možete predstaviti potencijalnim poslodavacima, kako svoje vještine i znanja možete da plasirate u i van Crne Gore a da ne mrdnete iz udobnosti svoga doma, kao i kako da informacije koje imate o društvenim mrežama pretvorite u alatku za sticanje zaposlenja.

ADP – Zid od januara 2015. godine učestvuje u realizaciji regionalnog projekta “Regionalna platforma organizacija civilnog društva za zagovaranje socijalnih inovacija u oblasti zapošljavanja mladih koji su u riziku od socijalnog isključenja”, u partnerstvu sa još šest organizacija civilnog društva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Albanije i Turske. Kako bi personalizovali rješenja za podsticanje zapošljavanja i zapošljivosti mladih i učinili njihovu primjenu vidljivom i realnom, projekat je dobio radni naziv YOU SEE! Platforma za socijalne inovacije u oblasti zapošljavanja mladih.

Vjerujemo da je tema zanimljiva, stoga vas pozivamo da se prijavite! Za više infomacija možete se javiti na mail: [email protected] ili telefonom na: 020 207 130 i 067 210 848.

Takođe, ukoliko ne živite u Podgorici možete ostvariti pravo na refundaciju putnih troškova: potrebno je da se prijavite na navedenu e-mail adresu, a prvih 10 prijava dobija punu refundaciju putnih troškova.

 

Author: Anja Drobnjak

Anja Drobnjak je Content and Campaign Manager u Alicornu i ponosni član Spark.me i Digitalizuj.Me timova.

Share This Post On

Vaše mišljenje: