Počinjemo seriju besplatnih startap radionica – Startup Montenegro

NVO Digitalizuj.me organizuje ove jeseni seriju besplatnih startap predavanja i radionica pod nazivom “Startup Montenegro” čiji je cilj da se postojećim i budućim startap preduzetnicima prenese znanje i iskustvo “starijih” startapera, kako bi ih motivisali i pomogli im da lakše i brže prođu kroz prve faze startapa, ali i da izbjegnu sve zamke u koje neiskusni startaperi upadaju.

Prvo predavanje u okviru “Startup Montenegro” će se održati u ponedjeljak, 30. oktobra, sa početkom u 20h, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). U pitanju je predavanje pod naslovom “Za koga ja ovo radim?”, a predavači su Elma Hot i Alija Dervić, osnivači Bee And Me, jednog od najperspektivnijih crnogorskih startapova.

Elma i Alija će na prvom predavanju govoriti o svom iskustvu u građenju startapa BeeAnd.Me, a fokusiraće se na prenošenje znanja o tome kako startap traži i bira dobre ciljne grupe kupaca/korisnika, tj. segmente tržišta i kako se identifikuju problemi vrijedni rješavanja koje te ciljne grupe imaju. Većina startapera koji po prvi put kreću u startap ne razmišljaju o ovim temama, a zapravo se baš tu kriju najvažnija pitanja i odgovori koji prave razliku između uspješnih i neuspješnih startapova.

Predavanje je besplatno i nije potrebno prijavljivati učešće, ali je poželjno da učesnici budu prisutni i na svim ostalim predavanjima, jer je serijal “Startup Montenegro” koncipiran tako da učesnike logičnim redom vodi kroz teme koje su bitne početnicima u svijetu startapova, a definisane su Lean Canvasom. Okvirni plan serijala “Startup Montenegro” je sljedeći:

30. oktobar – Za koga ja ovo radim? (Problem/Customer Segment)
06. novembar – Kako da znate da vam je ideja dobra?
09. novembarUnique Value Proposition/Solution
16. novembarDistribution Channels
23. novembarRevenue Stream/Cost Structure
30. novembarKey Metrics
07. decembarUnfair Advantage
16/17. decembar – Startup vikend i Demo Day

Koncept svakog od događaja je da se prvo sasluša iskustvo nekog iz startap zajednice, da se sagleda njihov startap sa stanovišta nekog polja iz Lean Canvas modela, te da se porazgovara o idejama učesnika iz perspektive upravo tog Lean Canvas polja. Nakon svih radionica, učesnici bi trebalo da imaju “popunjena” sva polja, a samim tim bi trebalo da budu spremni za sljedeći korak – rad na startapu ili prezentaciju investitorima.

Na kraju, ne zaboravite da proslijedite ovu informaciju svim prijateljima. 🙂 Vidimo se!

Author: Dražen Žujović

Jedan sam od osnivača tourvia.me, prvog crnogorskog startapa. Inžinjer elektrotehnike koji se trenutno najviše bavi internet marketingom. Aktivno radim na razvoju startap zajednice u Crnoj Gori. Prirodno stanište su mi rok festivali.

Share This Post On

3 Comments

 1. Vrijeme pocetka i trajanja predavanja?

  Post a Reply
  • pocetak u 20h trajanje relativno…

   Post a Reply
   • Zdravo, Relja. Ovakvi događaji najčešće traju između 1h i 1h30m, imamo predavanje koje će trajati oko 45m, a onda slijedi diskusija.

    Post a Reply

Vaše mišljenje: