ConveyIQ je dobio novu investiciju od 5,5 miliona dolara

ConveyIQ, kreator softwarea za komunikaciju s potencijalnom radnom snagom i automatizaciju zapošljavanja za velike kompanije, je objavio kako su postigli dogovor o finansiranju u iznosu od 5,5 miliona dolara. Vodeći partner u ovoj investiciji je South Central Ventures, u saradnji sa već postojećim investitorima kao što su 3TS Capital Partners, StarVest Partners i drugi. Ovim finansiranjem će se ojačati vodeća pozicija preduzeća na tržištu SADa i osigurati širenje baze klijenata kroz intenzivnije aktivnosti na području prodaje i marketinga i razvoj novih proizvoda.

Novi način komuniciranja kompanija s top talentima

ConveyIQ zauzima vodeću poziciju na novom i brzo rastućem tržištu razvoja rješenja za komuniciranje s potencijalnom radnom snagom, trudeći se da ponudi jedinstvenu i integrisanu digitalnu platformu za komuniciranje s kandidatima i zakazivanje i održavanje razgovora za posao, čime se cijeli proces automatizuje od početka do kraja.

Preko 140 klijenata koristi rješenja koja su kreirali kako bi brzo stupili u kontakt s kandidatima, čime se dramatično povećavaju brzina zapošljavanja i kvaliteta radne snage.

Preko 140 velikih kompanija koristi softver ConveyIQa za automatizovanje procesa zapošljavanja, drastično poboljšavanje komunikacije s kandidatima i povećanje brzine zapošljavanja, uz optimizovanje velikih ulaganja u polje potrage za novim kandidatima. Ovako strateški važne rezultate moguće je postići samo kroz aplikaciju Applicant Communication Studio, budući da ConveyIQ jedini nudi integrisano rješenje za komunikaciju s kandidatima, automatizirano zakazivanje i digitalno vođenje razgovora za posao. Kompanija je tokom protekle tri godine utrostručila svoje prihode. ConveyIQ dijeli zajedničke klijente i u bliskom je poslovnom partnerstvu s ključnim “igračima” na tržištu upravljanja ljudskim resursima kao što su IBM/Kenexa, Oracle/Taleo, Greenhouse i iCIMS.

“Rast naše baze klijenata je najbolji pokazatelj dodatne vrijednosti koju naši veliki klijenti, kao što su npr. Kaplan, Lush, Proscribe, Dentsu Aegis, Warby Parker i HubSpot vide u poboljšanoj komunikaciji s potencijalnom radnom snagom. Veoma smo uzbuđeni što će se South Central Ventures, kao co-investitor, priključiti našim drugim financijerima na slijedećoj etapi našeg uzbudljivog putovanja.” izjavila je Danielle Weinblatt, osnivač i CEO ConveyIQa.

Pojačanje u ConveyIQ timu

Paralelno s dogovorom o finansiranju, timu ConveyIQa se priključio Larry Murff na poziciji Glavnog voditelja poslovanja (COO), na kojoj će biti zadužen za finansiranje, podršku klijentima, te prodaju i marketing. Larry sa sobom donosi veliko iskustvo rada na pozicijama upravljanja u kompanijama kao što su Quantcast, Sprinklr i BazaarVoice.

Partnerstvo sa South Central Ventures

“Upravljački tim ConveyIQa konstantno pokazuje impresivan nivo shvaćanja kretanja na tržištu upravljanja ljudskim resursima, što im je pomoglo u definiranju vrlo jasne vizije budućeg rasta kompanije. Čvrsto vjerujem kako će ConveyIQ potpuno promijeniti način na koji najbolji poslodavci pronalaze i privlače najbolju potencijalnu radnu snagu i komuniciraju s kandidatima. Soga smo iznimno uzbuđeni zbog toga što smo dobili priliku biti sudionici njihovog rasta.”, rekao je Jan Kobler, Managing Partner u South Central Ventures.

O South Central Ventures

S kancelarijama u Beogradu, Zagrebu i Skoplju, South Central Ventures (SCV), kroz Entreprise Innovation Fund (ENIF), je fokusiran na tehnološka preduzeća na Zapadnom Balkanu. Fond od preko 40 miliona eura je primarno posvećen investicijama u rane faze preduzeća i investicijama za rast preduzeća. U dijelu fonda za investicije u „seed“ fazi, 1,5 miliona eura je namijenjeno za ulaganje, do 100.000 eura po preduzeću. Većina fonda je namijenjena investicijama u rane faze preduzeća te u investicije za rast, do 3 miliona eura po poduzeću. Ova ulaganja imaju cilj pokretanje međunarodnog širenja poslovanja i rast najznačajnijih tehnoloških startapova koji mogu pokazati rezultate i dokazati svoj potencijal „da postanu veliki“.

SCV ima za cilj podržavanje startap ekosistema u regionu i pomoć osnivačima koji se usude povesti svoje poslovanje prema globalnim tržištima. Prethodna ulaganja, između ostalih, uključuju Agrivi, Bulb, Sentinel, LittleDot, Cognism, Homible, Inplayer, Alchemy, Hunch Insights, TradeCore, Virtus Vita, City Expert, Work Puls, Content Insights i Cube Team.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: