Domen .ME – prezentacija rezultata poslovanja

Kompanija doMEn doo, agent za registraciju crnogorskog nacionalnog domena .ME, predstavila je na press konferenciji 29. aprila 2015. godine rezultate poslovanja od svog nastanka do danas. Oni su na svoj karakterističan način prikazali podatke o svom poslovanju, i prvi utisak nakon što se pogleda prezentacija je da je domen .ME zaista postao pravi svjetski brend, koji se iz male Crne Gore “izvozi” širom svijeta, što se može objasniti jednostavnim podatkom da je preko pola .ME domena registrovano u Sjedinjenim Američkim Državama (51% tržišta), dok Crna Gora ima samo oko 1% udjela ukupnog broja .ME registracija.

Kada uzmete u obzir da je pred kraj “ere” domena cg.yu (prethodni crnogorski nacionalni domen) bilo registrovano oko 3.500 tih domena, i da je do danas taj broj, preko domena .ME, porastao na oko 807.000, siguran sam da će vas interesovati da pogledate prezentaciju ispod u kojoj je prikazano poslovanje domena .ME, kao i slikovit prikaz toga na koji je način ovaj brend predstavljen svijetu.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da domenu .ME poželimo da vrlo brzo stigne do svog prvog miliona! 🙂

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: