Startap priče: Dražen Žujović – Kako je pokrenut prvi startap u Crnoj Gori

NVO Digitalizuj.me, u saradnji sa crnogorskim Studentima za slobodu, po prvi put organizuje događaj pod nazivom “Startap priče”.

Startap priče su predavanja iskusnih startapera/preduzetnika, a nakon svakog predavanja će se povesti diskusija između publike i predavača. Startap priče organizujemo sa ciljem jačanja startap zajednice i podizanja svijesti i nivoa znanja na temu startapa.

Prvi predavač na Startap pričama je Dražen Žujović, osnivač prvog startapa u Crnoj Gori – TourVia.me, a Startap priče počinju da se pričaju u srijedu, 19. oktobra, sa početkom u 19h, u prostorijama kompanije doMEn (Vojvode Maša Đurovića 3/1, City kvart).

ddddd

Startap iskustvo…

Dražen je sa svojim startapom prošao kroz programe tri startap akceleratora: hub:raum u Krakovu, Eleven u Sofiji i Fabrica de Startups u Lisabonu. U tim akceleratorima je imao priliku da o startapu uči od preko 200 mentora i još više drugih startapera.

Nakon tromjesečnog boravka u Sofiji, Dražen je toliko bio oduševljen time kako startap zajednica funkcioniše i kako je dobro biti okružen super-inspirativnim startaperima, da se odmah po povratku priključio Digitalizuj.me ekipi u radu na podizanju i jačanju startap zajednice u Crnoj Gori.

Rad u startap zajednici…

Dražen kaže da je sa svojim startapom napravio puno grešaka. Mnoge od tih grešaka bi lako izbjegao da je u Crnoj Gori mogao dobiti savjete iskusnih startapera.

Sada je jedan od najaktivnijih članova naše startap zajednice, upravo zbog toga što želi da novim startaperima pomogne da ne naprave greške koje je i sam pravio.

Kroz Digitalizuj.me je organizovao na desetine startap događaja kao što su predavanja, radionice, #DigitalizujMe Startap Vikende (na koje je najviše ponosan), startap takmičenja u prisustvu investitora, a sve u cilju da se startap zajednica u Crnoj Gori osnaži i pokrene u pravom smjeru.

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

Osim što organizuje startap događaje, redovno piše o tome kako i na koji način osnovati startap, što možete pronaći na stranici Digitalizuj.me.

Dražen je uvijek voljan i spreman da dijeli znanje. Iskoristite to i dođite 19. oktobra da slušate prvu Startap priču!

Author: Tina Vujošević

Share This Post On

2 Comments

  1. Da li je potrebno registrovati se, najaviti dolazak ili nešto slično?

    Post a Reply
    • Borise, registracija nije potrebna, prisustvo je otvoreno za sve zainteresovane.

      Post a Reply

Vaše mišljenje: