Prijavi se za NASA Space Apps Challenge!

NASA Space Apps Challenge je dvodnevni hakaton za programere, naučnike, dizajnere, preduzetnike i umjetnike koji će, uz pomoć otvorenih podataka agencije NASA, raditi na izradi inovativnih rješenja za realne probleme sa kojima se suočavamo na Zemlji i u svemiru.

Hakaton se u isto vrijeme održava na više stotina lokacija na svijetu, a u Crnoj Gori će to ove godine, po prvi put, biti Knightsbridge Schools International Montenegro. Space Apps Challenge se održava od 18. do 20. oktobra!

Ovogodišnje kategorije su:

  • Earth’s Oceans: Ova kategorija od vas zahtijeva da koristite otvorene podatke za bolje razumijevanje i zaštitu okeana.
  • Our Moon: Izazovi u okviru ove kategorije će od vas zahtijevati da budete kreativni u razmišljanju o Mjesecu, da iskoristite koncepte i otvorene podatke u cilju pronalaska rješenja.
  • Planets Near and Far: Ova kategorija zahtijeva korišćenje otvorenih podataka za istraživanje sistema drugih planeta.
  • To the Stars: Izazovi u okviru ove kategorije traže od vas da posvećeno i kreativno razmišljate o nauci, svemiru, istraživanjima i to sa tačke gledišta koja je naučna, tehnološka ili umjetnička, ili čak sve od navedenog!
  • Living in Our World: Ova kategorija zahtijeva korišćenje podataka za kreiranje priče, igrice, video snimka ili bilo kakvog proizvoda koji vi smislite, a koji će prikazati kako je to živjeti na Zemlji.

Osim navedenog, možete da smislite i sopstveni izazov i da predložite rješenje. Međutim, imajte na umu da ova rješenja ne mogu ući u izbor za globalne nagrade.

Više informacija možete naći na linku.

Svi zainteresovani treba da se prijave za lokaciju Tivat, i to putem linka.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

1 Comment

Vaše mišljenje: