Prijavi se za besplatno stručno usavršavanje iz oblasti inovacija i preduzetništva u Čikagu

Da li imaš između 25 i 40 godina i da li sebe vidiš kao jednog od lidera lokalnog preduzetničkog i tehnološkog ekosistema? Prijavi se za priliku da provedeš četiri sedmice u Čikagu, upoznajući rad američkih organizacija koje čine ovaj grad jednom od najinovativnijih i tehnološki najnaprednijih urbanih sredina na svijetu!

Grupa od 18 lidera iz oblasti tehnologija, inovacija i preduzetništva iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije će na jesen 2020. godine imati priliku da posjeti SAD i upozna se sa preduzetničkim ekosistemom Čikaga. Radi se jedinstvenom jednomjesečnom iskustvu, koje je omogućio Državni sekretarijat SAD, biro za obrazovanje i kulturuu okviru “Programa stipendiranja stručnog usavršavanja u oblasti tehnoloških inovacija i preduzetništva” (Professional Fellows program in Tech Innovation and Entrepreneurship), koji realizuje WorldChicago, međunarodna neprofitna organizacija sa sjedištem u Čikagu.

Kao stipendista, imaćeš priliku da radiš sa organizacijama iz Čikaga, koje uključuju tehnološke kompanije, vladine agencije, inovativne nevladine organizacije, kao i tehnološke inkubatore. Steći ćeš uvid u najbolje prakse vezane za tehnološke inovacije, preduzetništvo i edukaciju u obim oblastima i vidjeti iz prve ruke kako urbani inovacijski i preduzetnički ekosistem efikasno funkcioniše. Osim toga, imaćeš priliku da doprineseš organizacijama-domaćinima i to kroz male projekte, sastanke sa kolegama, stručnu praksu i nezavisno istraživanje.

Program će se održati od 16. oktobra do 19. novembra 2020. godina. Pored učešća u jednomjesečnom programu stručnog usavršavanja kroz rad u navedenim organizacijama, imaćeš priliku da prisustvuješ grupnim treninzima i radinicama na temu društveno-odgovornog poslovanja, kao i sesijama koje će imati za cilj da te nauče kako se gradi jak preduzetnički ekosistem koji podržava investicije.

Uz to, imaćeš jedinstvenu priliku da zaista doživiš istoriju i kulturu ovog grada. Naime, svim učesnicima će biti obezbijeđen smještaj kod porodica u Čikagu, čime će imati priliku da ostvare bliže kontakte sa pripadnicima zajednice i iskuse drugačiji način življenja.

*** U slučaju nepredviđenog razvoja situacije, kada je u pitanju COVID-19, koji bi mogao ugroziti implementaciju ovog programa na jesen 2020. godine, organizator će se ponašati u skladu sa preporukama Državnog sekretarijata SAD, što može uključivati odlaganje i/ili otkazivanje programa dok se ne steknu odgovarajući uslovi za njegovu realizaciju.

Ko sve može da se prijavi?

Program je otvoren za sve koji se bave tehnološkim inovacijama i razvojem preduzetništva u svojim zajednicama, bez ozbira da li su angažovani u privatnom, javnom ili NVO sektoru. Potrebno je:

  • da si mladi lider, između 25 i 40 godina starosti, da si trenutno zaposlen i da imaš najmanje dvije godine radnog iskustva u oblastima koje se tiču programa;
  • da imaš istoriju pozitivnog uticaja u svojoj zajednici, organizaciji ili kompaniji;
  • da dobro govoriš i pišeš engleski jezik.

Više informacija o kriterijuma selekcije možeš naći u okviru prijavnog formulara.

Do kada su prijave otvorene?

Rok za prijave je 30. april 2020. godine, a možeš se prijaviti putem sledećeg linka.

U okviru aplikacije će biti potrebno da popuniš prijavni formular, napiseš propratno pismo na engleskom i crnogorskom jeziku u kojem iznosiš zašto želiš i zašto bi trebalo da učestvuješ u ovom programu, i pošalješ CV na engleskom jeziku, skeniranu kopiju pasoša i svoju fotografiju.

Za sva pitanja i nedoumice možete posjetiti zvanični veb sajt programa ili poslati mejl na: [email protected] (Kyla Williams, programska menadžerka u WorldChicago). Takođe te pozivamo da pratiš #profellows na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: