Otvaranje Laboratorije inovacija za mlade “Kreaktivator”

U Eko zgradi Ujedinjenih nacija danas je zvanično lansirana Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator”. Ponosni smo što možemo da objavimo da će Digitalizuj.me biti jedan od partnera u realizaciji ove inicijative. Događaj su otvorili šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks i ministar prosvjete Predrag Bošković, u 11.00 sati.

UNICEF je 2010. godine pokrenuo globalnu mrežu laboratorija za inovacije (Innovation Labs), prepoznajući da je za najbolju primjenu inovativnih rješenja potrebno duboko razumijevanje svih slojeva društva.

Laboratorija inovacija za mlade u Crnoj Gori, pod nazivom “Kreaktivator”, šesta je laboratorija te vrste u svijetu. Njen cilj je da prepozna i podrži mlade ljude i adolescente koji se suočavaju sa izazovima u lokalnoj zajednici i žele da ih riješe kroz inovativne ideje uz korišćenje dostupnih tehnologija.

12961168_1064876003571512_3928106751542443029_o

Kroz novi model partnerstva, mladi se povezuju sa vladinim institucijama, privatnim sektorom, nevladinim organizacijama i civilnim društvom, kako bi zajedničkim snagama doprinijeli kreiranju rješenja za izazove sa kojima se suočavaju. Istraživanja i praksa su pokazali da takav pristup obezbjeđuje trajna rješenja koja su lakše prihvaćena od strane zajednice, jer su prepoznata kao relevantna.

Laboratorija inovacija za mlade “Kreaktivator” pokrenuta je od strane UNICEF-a i implementirana u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete, Upravom za mlade i sport i NVO Digitalizuj.me, uz finansijsku podršku ING.

“Kreaktivator” je dio šireg Programa Ujedinjenih nacija za osnaživanje mladih, pod nazivom “Kreaktivacija”, koji ima za cilj da doprinese kreiranju okruženja koje će osnažiti i motivisati mlade ljude da koriste postojeće i stvaraju nove prilike kako za lični, tako i za rast i razvoj cjelokupnog društva.

Ovo je početak jedne lijepe priče, koji će obilježiti prva inicijativa Laboratorije inovacija za mlade, a to je UpShift radionica. Sve informacije o njoj možete pronaći na sajtu www.kreaktivator.me, kao i na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat).

Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo dio inicijative u čijem su fokusu mladi i adolescenti, stoga vas ovim putem pozivamo da pratite rad laboratorije “Kreaktivator” i da aktivno učestvujete u događajima koji slijede, kako bismo skupa unaprijedili zajednice u kojima živimo! 🙂

Author: Anja Drobnjak

Anja Drobnjak je Content and Campaign Manager u Alicornu i ponosni član Spark.me i Digitalizuj.Me timova.

Share This Post On

Vaše mišljenje: