Prijavi se za prvu ljetnju školu startapa!

Prva ljetnja škola startapa “Montenegrin Summer Startup School“, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, Univerziteta Crne Gore i Instituta Konfucije, održaće se od 16. do 23. septembra 2019. godine, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Za sve zainteresovane studente prijave su otvorene do 5. septembra.

Rukovodilac projekta doc. dr Milena Đukanović kaže da je ljetnja škola besplatna za najbolje studente sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran.

“Intenzivni jednonedjeljni program je osmišljen tako da pored teorijskog dijela, kroz razne kreativne radionice, približi pojam startapa studentima i da ih angažuje u raznim takmičenjima kako bi osvojili primamljive nagrade”, kazala je Đukanović.

Cilj ovog projekta je da studente upozna sa pojmom startapa, da od domaćih eksperata nauče kako su oni započinjali svoje i pretvorili ih u uspješne biznis priče.

“Naša želja je da pokrenemo i obučimo kreativce da svoje snove pretvore u svoje profesije”, kazala je Đukanović.

Školu će svečano otvoriti rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i ministarka nauke dr Sanja Damjanović, 16. septembra 2019. godine.

Partneri projekta su: Telenor fondacija, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Open Box Studio.

Više detalja oko programa škole, kao i prijavni formular, možete naći na linku.

 

Preuzeto sa sajta Univerziteta Crne Gore.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: