Forum Izazov 2020 pomjera granice organizacije događaja!

Šesti regionalni forum komunikacionih lidera IZAZOV 2020 održaće se od 2. do 4. juna, kako je i planirano, ali u nešto drugačijem formatu. Imajući u vidu trenutnu situaciju u vezi sa virusom COVID-19, Marketing mreža, koja je organizator foruma, odlučila je da IZAZOV ove godine održi online. Pored toga, umjesto predviđena dva, ovogodišnji događaj će trajati tri dana, a održava se pod sloganom “Don’t beautify the world, CHANGE IT“.

“Ubrzane promjene i digitalizacija koje su uzrokovane trenutnom globalnom krizom, podstakle su i nas da se transformišemo, prihvatimo trendove i nastavimo dalje sa umrežavanjem i edukacijom struke, ali i pokretanjem veoma važnih tema za sve učesnike na tržištu marketinških komunikacija. Svi govorimo o promjenama, a upravo sada je pravi trenutak da napravimo korak naprijed i da te promjene zaista i sprovedemo u djelo. Kao struka moramo prihvatiti izazove i ne smijemo stati, zato nam se pridružite početkom juna na inovativnom, interaktivnom online IZAZOV-u“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i CEO Marketing mreže.

Ovogodišnji forum IZAZOV pomjera granice organizacije događaja u Srbiji, a okupiće najvažnija imena iz domaćeg i regionalnog svijeta marketinga, PR-a i digitalnih komunikacija. Na online događaju očekuje se prisustvo preko 500 kompanija i agencija iz cijelog regiona.

Program online foruma ostaje isti, kako je i najavljeno, a novina je mogućnost organizacije sastanaka i speed dating-a kompanija i agencija tokom tri dana trajanja foruma.

Ovogodišnji događaj otvoriće Heli Ruotsalainen, Business Development Director, Dentsu Aegis Network, koja je ujedno i glavni govornik foruma IZAZOV 2020. Ona će govoriti na temu “Be a silobreaker: How marketing can drive digital transformation“, odnosno na koji način agencije mogu pomoći kompanijama u ovom procesu.

Teme foruma biće i migracije zaposlenih – kako privući i zadržati ljude u kompanijama i agencijama u eri krize talenata; B2E model poslovanja budućnosti; “hiperkonvinijens” sindrom; ko postavlja pravila igre i ko preuzima odgovornost za (ne)uspjeh; ali i da li postoji recept za postizanje uspjeha na regionalnom tržištu i sa kojim se problemima susreću agencije i kompanije koje posluju na regionalnom nivou. Na forumu će se, takođe, govoriti i o tome kako obezbijediti održivo i skalabilno poslovanje, te prilagoditi proizvode i usluge novim zahtjevima tržišta, kao i kakvo nam iskustvo brendovi kreiraju i kako da brendovi budu više – human, emotional i engaging.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica. U okviru radionica, svoje studije slučaja predstaviće, između ostalih, i kompanije MARS, Bekament, Apatinska pivara, Bambi, Forma Ideale, Vip Mobile, PepsiCo i Ušće Shopping Centar.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2020 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

Više informacija pronađite na sajtu.

Forum IZAZOV 2020 podržale su agencije partneri Ovation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, Smart+ Research, Alma Quattro, Info Media Group, kao i Novaston Marketing Consultancy, Chameleon Rental, Propix, Represent System, Kreativa New Formula an element of Alkemy, V+O Communications, New Moment New Ideas Company i Šema Production. Kompanije koje su podržale ovogodišnji forum su Vip Mobile, Marbo Product, Microsoft, Bambi, Apatinska pivara, Forma Ideale, Grand kafa, Knjaz Miloš i UniCredit banka.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: