Počeo WARP – Učestvuje 8 timova iz Crne Gore

Stigla je ekipa iz Krakova i WARP je počeo!

WARP je četvorodnevni trening program za startape u organizaciji hub:raum-a, startap akceleratora iz Krakova koji je dio Dojče Telekom grupe. Moram reći da smo vrlo privilegovani jer je ovo prvi put da se WARP održava van Krakova i da smo mi iz Digitalizuj.me vrlo rado pristali da im, zajedno sa Crnogorskim Telekomom, budemo lokalni partneri u organizaciji ovog događaja. Partner ovog događaja je i Huawei, vodeća kompanija u segmentu ICT rješenja.

WARP organizatori

Kroz naredna četiri dana intenzivnog treninga timovi će, kroz rad sa brojnim mentorima i predavačima, steći dragocjeno znanje za razvoj svojih startapova.

HUB Program Accelerator Warp

Kako je Digitalizuj.me pripremio domaće timove za učešće u program

Digitalizuj.me već duže vremena radi kako na promociji startapa, tako i na širenju i jačanju startap zajednice u Crnoj Gori. Samo u posljednjih par mjeseci smo organizovali seriju startup meetup-a, a na univerzitetima seriju predavanja o startapima. Prije nekih desetak dana smo organizovali i prvi #DigitalizujMe startap vikend, na čije rezultate smo jako ponosni.

Najbolji pokazatelj dobrih rezultata je i činjenica da je 6 fantastičnih timova koji su prošli #DigitalizujMe startap vikend danas među 10 odabranih koji učestvuju na WARP-u, a dodajmo i to da je WARP regionalnog karaktera i da su prijave stizale iz svih zemalja regiona.

Otvaranje događaja

Otvaranje događaja

Ko su učesnici WARP-a

Osim 6 pomenutih timova, na WARP-u su još 2 crnogorska i 2 makedonska tima, a evo i čime se odabrani startapi bave:

SWIFT (Makedonija) pomaže kompanijama za transport da na bolji i jednostavniji način vode svoj biznis.

Bee Happy (CG) pametnim košnicama pomaže pčelarima da budu efikasniji, da ostvare uštede i da imaju kvalitetniji proizvod.

Exposify (Makedonija) na inovativan i zabavan način spaja brendove sa korisnicima.

Architour.me (CG) arhitektama i ljubiteljima urbanog po gradovima evrope nalazi ture specijalno krojene za njihov ukus.

Pet Care Worldwide (CG) eliminiše problem zvani “ne mogu na odmor jer nema ko da mi pričuva psa” tako što spaja vlasnike kućnih ljubimaca sa osobama koje bi im iste čuvali za novčanu nadoknadu.

Rent a field (CG) spaja ljude koji imaju neiskorišćeno obradivo zemljište sa ljubiteljima zdrave hrane koji bi rado jeli domaće proizvode iz svoje bašte, a pošto nemaju svoje imanje, iznajmiće nečije za te potrebe.

Beach4.me (CG) vam pomaže da nađete plažu za uživanje po vašem ukusu, bilo gdje na planeti.

Smart traffic lights (CG) pametnim semaforima rješava problem gužvi u saobraćaju.

GuideRadar (CG) vam pomaže da nađete sljedeću avanturu.

Odmijeni.me (CG) vam pomaže da nađete nekog ko će da vas odmijeni u kućnim poslovima, ili da vam pričuva dijete ili stariju osobu kojoj je potrebna njega.

Na kraju da pomenem da će tri najuspješnija tima dobiti Amazon Cloud Servis Paket u vrijednosti od po 5.000 USD, ali i priliku da se predstave na glavnom hub:raum Krakov WARP događaju.

Startapi, srećno! 🙂

Author: Dražen Žujović

Jedan sam od osnivača tourvia.me, prvog crnogorskog startapa. Inžinjer elektrotehnike koji se trenutno najviše bavi internet marketingom. Aktivno radim na razvoju startap zajednice u Crnoj Gori. Prirodno stanište su mi rok festivali.

Share This Post On

Vaše mišljenje: