Prijavi se za prvi #DigitalizujMe Startap Vikend

Kako startup jesen u Crnoj Gori odmiče uz #DigitalizujMe Startup Meetupe i startap predavanja koja Digitalizuj.me i Tour Via Me ekipe organizuju po univerzitetima, sve smo bliži onim glavnim startap događajima.

Prvi veliki događaj koji organizujemo 14. i 15. novembra u prostorijama kompanije DoMEn je #DigitalizujMe startap vikend.

Ko može treba da se prijavi?

Na #DigitalizujMe startap vikend treba da se prijaviš ako aktivno radiš na svom startapu ili ako želiš da pokreneš svoj startap. Da bi učestvovao, nije potrebno da imaš aktivan startap, tim ili ideju, potrebno je samo da imaš entuzijazma, volju da učiš i radiš, i želju da nekada budeš osnivač i vlasnik globalno uspješne tehnološke kompanije. Ovo takmičenje je odličan prvi korak na tom putu.

dsv4

Kako će da izgleda #DigitalizujMe startap vikend?

Koncept je sledeći:

 • Okupe se startap entuzijasti – oni koji su došli sa timom, i oni koji nemaju tim
 • Ko ima startap ideju, prezentuje je.
 • Odaberu se ideje na kojima će da se radi tokom vikenda.
 • Ako vaša ideja nije prošla u finale, ili ako uopšte niste prezentovali svoju ideju, moći ćete da se pridružite timu čija vam se ideja najviše sviđa i da sa tim timom radite tokom vikenda.
 • Svakom timu će pomagati mentori. Biće prisutno najmanje pet mentora, a svaki će tim da razgovara sa svakim mentorom. Najvažniji dio #DigitalizujMe startap vikenda je to da ćete da naučite puno novih stvari o startapu!
 • Radite dva dana na svojim startapima.
 • Na kraju drugog dana prezentujete to što ste radili.
 • Najbolji timovi dobijaju priliku da učestvuju na WARP-u – četvorodnevnom turbo-akcelerator programu koji organizuje hub:raum iz Krakova u saradnji sa Digitalizuj.me kao domaćinom i Crnogorskim Telekomom kao partnerom. Na WARP-u ćete imati priliku da svoj startap prezentujete investitorima!

Šta ako nemam svoj startap, nemam tim i nemam ideju za startap?

Ako te zanimaju startapi, prijavi se. Za vrijeme trajanja takmičenja ćeš biti pridruženi član nekog tima čija ti se ideja svidi, i radeći na toj ideji ćeš učiti. Ko zna, možda posle takmičenja postaneš i stalni član tima 😉 a možda nađeš suosnivače za tvoj startap, a ideja se možda rodi baš na ovom takmičenju.

Koje startap ideje su dobrodošle?

Dobrodošle su sve startap ideje. Dok god ste ambiciozni i inovativni, i tržište za vašu ideju nije ograničeno samo na Crnu Goru ili Balkan, vaša ideja će ući u razmatranje. Ako već smišljate ideje za #DigitalizujMe startap vikend, možda bi dobro bilo da razmišljate o smart solutions temama:

 • Smart Home
 • Smart Energy
 • Smart City
 • e-Health
 • Connected Cars
 • Wearables

To su glavne teme WARP-a, tako da sa startapom koji se bavi nekom od ovih tema imate najviše šansi za dobijanje investicije od investitora koje oni dovode.

Zašto da se prijavim?

Najbolji timovi dobijaju priliku da učestvuju na WARP-u na kom će potpuno besplatno da odslušaju kurs o startapima u vrijednosti od oko 15.000 eura. WARP će biti održan od 25. do 28. novembra 2015.

Naučićeš puno o startapima u samo dva dana. Uz rad sa mentorima ćeš u samo dva dana naučiti više o startapima nego da samostalno učiš i radiš mjesecima. Startap je visoko rizičan biznis, uz mentorstva taj rizik svodiš na minimum, mentori ti pomažu da izbjegneš zamke u koje skoro svi startaperi bez iskustva upadaju.

Bićeš jako ponosan na sebe što si dio priče. Na ovakvim startap takmičenjima su ljudi jako pozitivni, energija je nevjerovatna, svi su optimistični i jedni druge ćete da pokrenećete na rad. Razmjenjivaće se gomila ideja. To će možda na momente da ti liči kao na vrtić za odrasle, ali vrtić u kom se kreiraju vrlo ozbiljne stvari. Na kraju ćete svi poći kući puni entuzijazma, motivisani da nastavite rad na startapu, sa gomilom novih poznanstava, sa pregršt novih ideja, možda ćete kreirati timove za svoje ideje… i znaćete kome kasnije da se obratite za bilo koje pitanje na temu startapa.

Ovo su osnovni razlozi. Ima ih još puno, pisaću o tome u narednom postu.

OK, kako da se prijavim?

Klikni na dugme, popuni formu, i čekaj uputstva.
Prijavi se

Vidimo se na #DigitalizujMe startap vikendu!
P.S. Ne zaboravite da društvu ispričate o ovom događaju (to se danas valjda radi šerovanjem po društvenim mrežama)! 🙂

Author: Dražen Žujović

Jedan sam od osnivača tourvia.me, prvog crnogorskog startapa. Inžinjer elektrotehnike koji se trenutno najviše bavi internet marketingom. Aktivno radim na razvoju startap zajednice u Crnoj Gori. Prirodno stanište su mi rok festivali.

Share This Post On

Vaše mišljenje: