TEDxKotor najavljen za 5. oktobar, imena tri govornika već poznata

Novi TEDx događaj, najavljen za 5. oktobar, održaće se u Kotoru, u Kino Boki. TEDx događaj je jednodnevna konferencija za čiju organizaciju je potrebno dobiti licencu od strane međunarodne organizacije TED, pri čemu x znači “nezavisno organizovan događaj”.

Ovo je već drugi po redu TEDx koji se održava na crnogorskom primorju, nakon prošlogodišnjeg TEDxBudva.

Čovjek iza koga se krije nevjerovatna priča o ljudskosti i borbi protiv mržnje

Prvi najavljeni govornik je Reiner Höss, unuk zločinca Rudolfa Hesa koji je bio Hitlerova desna ruka i komandat u Aušvicu. Rajner je posvetio svoj život borbi protiv neo-nacističkih pokreta i mržnje, te svoj aktivizam ne naziva poslom već životnim pozivom. Na pozornicu će nastupiti sa svojom životnom pričom, iza koje stoji snažna poruka, a to je da se teško naučene lekcije iz prošlosti ne smiju ponoviti.

Poznato lice sa lokalnih i regionalnih konferencija

Drugi po redu objavljeni govornik je poznato lice na konferencijama u Crnoj Gori i šire – Vladimir Vulić, strateg za digitalnu transformaciju, suosnivač Digitalizuj.Me i programski direktor konferencije Spark.me. Nagrađen je kao “Projekt menadžer godine” u izboru Asocijacije menadžera Crne Gore. Vanja je govorio na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Ovo će mu biti treći po redu TEDx govor, a prvi u Crnoj Gori.

PR menadžerka najpoznatijih producenata u svijetu dance muzike

José Woldring je sa tek 22. godine otvorila svoju PR agenciju – The Media Nanny. Nepunih deset godina kasnije ova agencija zastupa najpoznatija DJ imena na svijetu, uključujuči Martina Garrixa i Davida Guettu. Ogromno iskustvo i perfektno poznavanje industrije donijelo joj je brojne nagrade i priznanja. José po prvi put dolazi u Crnu Goru gdje će, u svom prvom TEDx govoru, opisati svoj put do uspjeha iz perspektive žene koja radi u industriji kojom dominiraju muškarci.

Program konferencije će voditi Marina Orsag – hrvatska stand-up komičarka i TEDx govornica.

Karte su u prodaji po promotivnoj cijeni

Trenutna cijena karte za TEDxKotor iznosi 30 eura, a može se kupiti preko zvaničnog sajta konferencije. Za studente koji prilože validan identifikacioni dokument cijena karte će biti konstantna i iznosiće 20 eura. Maksimalan broj učesnika na konferenciji je 100.

Na scenu će izaći ukupno 11 govornika iz Crne Gore i svijeta, a svaki od njih imaće manje od 18 minuta da sa 100 posjetioca i milionskim auditorijumom koji prati TEDx Talks YouTube kanal, podijeli ideju vrijednu širenja. Ukoliko poznajete ili ste baš vi potencijalni govornik, nominujte ili postanite govornik popunjavanjem formi.

TED (Technology Entertainment Design) je nastao još 1984. godine, a tokom godina je prerastao u najpoznatiju konferenciju na svijetu koja se održava jednom godišnje. Domaćin ovogodišnjeg TED-a je bio Vankuver, a konferencija se održavala od 15. do 19. aprila i bila na temu “Bigger than us”.

Zbog ogromne popularnosti, kreatori TED platforme su se odlučili na globalni iskorak i od 2009. počeli davati licence za organizovanje TEDx događaja (x- nezavisno organizovan TED događaj koji prati koncept i pravila TED-a). Samo u 2017. godini je organizovano preko 5.000 TEDx događaja, a YouTube kanal TEDx Talks bilježi više od 2.2 milijarde pregleda.

Cilj organizovanja TEDxKotor-a je povezivanje ljudi i stvaranje zajednice koja se međusobno pomaže i razvija, u cilju daljeg širenja znanja i ideja.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: