[Infografik] Snapchat je najbrže rastuća društvena mreža

Kada govorimo o tome koliko je neka društvena mreža uspešna, najčešće kao parametar koristimo njen rast. Neka društvena mreža može da poseduje bolju tehnologiju, bolji interface ili politiku zaštite podataka, ali to ne povećava broj vaših korisnika. Inforgrafika WebpageFX pokazuje rast Snapchata, Facebooka, Twittera i Instagrama u prve četiri godine od njihovog lansiranja.

Facebook je lansiran davne 2004. godine, Twitter 2006, Instagram 2010. i Snapchat 2011. godine. Iako je Snapchat najmlađa društvena mreža u ovom društvu, ona je doživela rast korisnika na kojem joj svi zavide. Snapchat ima oko 200 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou, dok je dnevni broj aktivnih korisnika oko 100 miliona. Instagram zaostaje sa oko 180 miliona aktivnih korisnika u 2014. godini (četiri godine nakon lansiranja), a takođe, Snapchat ima i najaktivnije korisnike sa oko 400 miliona snapova poslatih svakog dana, dok je Twitter 2010. godine, na primjer, imao oko 50 miliona tweetova dnevno.

Da bi se uverili kakav su rast ove četiri društvene mreže doživele u prve četiri godine od svog lansiranja, pogledajte infografik koja se nalazi ispod:

snapchat-growth-infographic

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Potencijal Snapchata u event industriji – PRototip - […] Promeni mišljenja doprinela je i Snapchat kampanja organizatora Spark.me konferencije u cilju promovisanja konferencije, predstavljanja organizacionog tima, zvaničnih blogera,…

Vaše mišljenje: