Prijavi se za WBG Youth Summit!

Samit mladih je događaj koji Svjetska banka organizuje od 2013. godine sa ciljem da se mladi uključe u najbitnije teme današnjice. U pitanju je interaktivni dvodnevni događaj koji će se održati 02. i 03. decembra u Vašingtonu. Ovogodišnja tema je Pametniji gradovi za otpornu budućnost.

Primarni ciljevi samita su:

  • Osnaživanje mladih za istraživanje inovativnih ideja za rješavanje razvojnih izazova;
  • Pružanje alata za razvijanje i uključivanje u uspješne projekte;
  • Promovisanje dijaloga između mladih, Svjetske banke i drugih ključnh stejkholdera na globalnom nivou.

Samit uključuje govore, diskusije stejkholdera kao i panele na kojima će eksperti razmjenjivati mišljenja na date teme. Prisutni će imati priliku da na Innovation Marketplace-u razgovaraju sa liderima industrije, kao i da uče o partnerskim organizacijama kroz interaktivne izložbe.

Novina ove godine je učenje kroz rad i to kroz Smart City Solutions Case Challenge. Tokom trajanja samita svi učesnici će steći znanje o glavnim izazovima i prilikama koje se javljaju tokom razvijanja pametnog grada, i to kroz timski rad i simulaciju. Tokom sesija, koje će voditi priznati stručnjaci, radiće se na razvijanju i predstavljanju rješenja.

Ukoliko imate ideju kako da iskoristite tehnologiju i izgradite održive i inkluzivne gradove za milion stanovnika do 2030., prijavite se za Youth Summit Competition!

Više informacija o samom takmičenju, kao i forme za prijavu za samit, Smart City Solutions Case Challenge i Youth Summit Competition možete naći na linku. Prijave su otvorene do 06. oktobra!

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: