Prijavi se za besplatnu online radionicu – „Šta znači „privatno“ na Internetu?“

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“, u saradnji sa UNICEF-om i Telenorom, organizuje prvu u nizu online radionica za adolescente na temu „Šta znači „privatno“ na internetu?“, u petak, 24. jula, u 17h. Predavačica je Sanja Gardašević, projektna menadžerka u Digitalizuj.Me i izvršna direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn.

Uzimajući u obzir usmjerenost adolescenata na digitalno okruženje tokom pandemije novog virusa korona, koja obuhvata skoro svaki aspekt njihove duštvene interakcije, kako sa nastavnicima i profesorima, tako i sa njihovim vršnjacima, radionica pod nazivom „Šta znači „privatno” na internetu?“ ima za cilj da adolescentima pruži zdrave okvire te društvene interakcije. Pitanja na koja će radionica pokušati da odgovori su: da li Facebook zaista prepoznaje interesovanja i preferencije svojih korisnika; na koji način se podaci koriste od strane raznih online platformi i aplikacija; kako se može preuzeti kontrola nad ličnim podacima; i, da li je u redu podijeliti screenshot privatne online konverzacije sa drugima. 

Ako ti sve ovo zvuči zanimljivo, prijavi se na prvu radionicu u okviru projekta “Bezbjednost na internetu u doba COVID-19”. Ovoga puta prijave su otvorene za sve adolescente i adolescentkinje koji imaju između 13-19 godina, a dolaze iz cijele Crne Gore. Prijave su otvorene do četvrtka, 23. jula, u ponoć. Radionica je besplatna, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno da prijaviš učešće tako što ćeš popuniti sledeći formular:

Radionicu će voditi Sanja Gardašević, izvršna direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn, sa višegodišnjim iskustvom u strateškom razvoju digitalnog poslovanja, kreiranju online sadržaja i upravljanju digitalnim komunikacijama. Sanja je nedavno magistrirala na Londonskoj školi ekonomije (LSE) na programu ekonomske psihologije. 

Ova online radionica organizuje se u okviru projekta „Bezbjednost na internetu u doba COVID19 pandemije“, koji realizuje Digitalizuj.Me, uz podršku UNICEF-a i Telenora. Imajući u vidu da se sve više društvenih aktivnosti seli u online okruženje, projekat ima za cilj da, kroz niz edukativnih programa i sadržaja, podigne svijest o rizicima na internetu i pruži adolescentima znanja i vještine neophodne za sigurno korišćenje tehnologije.  

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: