“Globe Scout Me” je pobjednik takmičenja “Start Tel Aviv 2017”

Pobjednik “Start Tel Aviv 2017” takmičenja u organizaciji ambasade Izraela i Centra za razvoj tehnološkog preduzetništva „ICT Hub“, koje je održano 11. jula u Beogradu, je startap Globe Scout Me. Pobednički startap, iza kojeg stoji mladi preduzetnik Ognjen Vlaškalin, zasniva se na jedinstvenoj internet platformi pomoću koje sportisti mogu besplatno da prikažu svoje sposobnosti širom svijeta.

Ambasadorka Izraela, Alona Fišer-Kam, istakla je da će pobjednici, zajedno sa predstavnicima iz 23 metropole, imati priliku da učestvuju na DLD festivalu, najvećem međunarodnom festivalu inovacija, koji se u septembru održava u Tel Avivu. „Ambasada Izraela se trudi da kroz ovakve događaje aktivno učestvuje i podrži razvoj startap ekosistema“, naglasila je Fišer-Kam i dodala da će se sjajna saradnja sa „ICT Hubom“ nastaviti i u budućnosti.

Za takmičenje startapova iz Srbije i Crne Gore, koje ambasada Izraela organizuje po četvrti put, prijavilo se više od 10 startapova, a u uži izbor je ušlo pet kompanija koje su svoja inovativna rešenja predstavila stučnom žiriju na čelu sa Morijom Kasis, koja važi za jednu od vodećih stručnih konsultanata za startapaove u Izraelu. „Start Tel Aviv“ je ove godine bio posvećen društvenom preduzetništvu (social entrepreneurship) i urbanim inovacijama (smart city).

Pored “Globe Scout Me”, na “Start Tel Aviv 2017” takmičenju predstavljeni su i mobilna aplikacija “Filter App”, vodič kroz kulturna dešavanja u Beogradu, “Uradi zaradi”, onlajn platforma koja omogućava zauzetim ljudima da delegiraju jednokratne zadatke onima koji su zainteresovani za zaradu, “Solagro” sa projektom pametnih presa za reciklažu i aplikacija “Couch Coach” koja pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu.

Članovi stručnog žirija su pored specijalne gošće iz Izraela bili i Kosta Andrić, direktor centra “ICT Hub”, Dženi Sedov, zamjenica ambasadorke Izraela, Natalija Sandić, predstavnica „Fonda za inovacionu delatnost“ i Ivan Filipović u ime kompanije „30Hills“.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: