LeWeb ’11 – Karl Lagerfeld

Nastradali ste narode! Ubih vas pisanjem ova dva dana, a za to ima više krivaca. Jednog dana ću vam sve otkriti. Osim toga internet mi radi užasno sporo na konferenciji pa moram da pišem kraće članke. Pa da krenemo…

LeWeb je najveći evropski IT dogadjaj koji sam posjetio do sada, mada moram priznati da jedva čekam The Next Web Conference u aprilu sljedeće godine.

LeWeb ima klasičan francuski šmek. 🙂 Lijepo organizovan prostor sa gomilom detalja koji su ugodni za oko i hranom koju dijele na kašičicu. 😉

Ali to nije važno. Važna je bina. Ovo je moj prvi LeWeb tako da ne mogu uporediti sa prošlogodišnjim, ali kažu da je ovo najposjećeniji do sada. U prilog toj priči ide i pretrpana sala koja ne može da primi sve koji su došli da slušaju. Na udarnoj popodnevnoj sesiji sjedilo se, ama bukvalno, gdje god se moglo, na stepenicama, prolazima, jedno drugom u krilu, a bogami se stajalo i na nogama tamo gdje je ipak bilo hladno za spustiti pozadinu.

Lista govornika impresivna, a sve počinje sa modnim mačkom (ne ovim našim, bosanskim), Karlom Lagerfeldom, od čijeg govora, ruku na srce nisam mnogo ni čuo (problemi sa registracijom), ali sam uhvatio sami kraj kada je čovjek rekao – “Ja ne koristim mejl. Nemam vremena ja za takvu komunikaciju.” WTF!?!?!? Zar postoji danas još neko ko ne koristi ovo prastaro oruđe za gubljenje vremena (ako ne pošalješ ovaj mejl na još 10 adresa, nikad se u životu nećeš zaljubiti)?! Očigledno da ima i to je dobro. Ovakvi ljudi nas opominju da moramo da se družimo.

Druga stvar koja mi je ostala u glavi je rečenica – “Ne nosite ono šta bi drugi nosili. Nosite ono šta se vama sviđa, jer ste to vi”. Ovo bukvalno može da se primijeni na bilo koji segment života. Budite ono šta jeste, ne kopirajte druge. Dobro, možda samo malo. 😉 I jedan modni savjet od dotičnog gospodina – “Danas nema opravdanja da ne izgledate dobro obučeni, jer danas za malo novca možete kupiti dobro dizajniranu odjeću”. Na kraju, kada su ga pitali da da savjet za sve startup kompanije reče – “Nisam savjetnik”.

Sve u svemu, pravi potez organizatora da potpuno jednim neobičnim gostovanjem razbije tabu IT konferencija koje se uglavnom povezuju sa bazama podataka i programiranjem.

Autor: Predrag

 

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

2 Comments

  1. Svaka čast za ideju, podržavam! Samo, gdje se održavaju događaji? Online?

    Post a Reply
    • Upravo smo dobili zvanicnu potvrdu. 🙂 Prvi u nizu dogadjaja ce se odrzati u cetvrtak, 15. decembra 2011. u 19:00 u KIC “Budo Tomovic” u sali DODEST. Ocekujemo te! 🙂

      Post a Reply

Vaše mišljenje: