Coca-Cola Hellenic Green Day – ZELENE SADNICE ZA GRAĐANE

U sklopu obilježavanja Mjeseca planete Zemlje kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora u saradnji sa partnerima organizovaće u subotu, 27. aprila, s početkom u 11h, tradicionalnu akciju Green Day. U sklopu ove akcije volonteri kompanije Coca-Cola Helllenic Crna Gora i partnera na projektu Agencije za zaštitu životne sredine i JP “Zelenilo” podijeliće građanima simbolično 2.013 zelenih sadnica bosiljka.

cchGreenDay

Zeleni punktovi biće postavljeni na sledećim lokacijama u Podgorici – Trg Republike, Dječiji park Kruševac i kapija brda Gorica. Na ovim lokacijama sve prolaznike čekaće zeleni paketići, koji će i u njihove lične prostore unijeti male oaze zelenila.

Na Trgu Republike, gdje je zakazano okupljanje volontera, prolaznike će pozdraviti i interesantna maskota – bosiljak lično, koji će im objasniti zašto je u literaturi prepoznat kao „kralj među biljkama“ i koja su to sve korisna svojstva ove biljke.

cats

Coca-Cola Hellenic Crna Gora već tradicionalno, četiri godine, organizuje akciju Green Day s ciljem doprinosa zdravijoj životnoj sredini. Kroz akciju se okuplja veliki broj volontera i kroz jačanje volonterskog duha cilj je da se utiče na jačanje ekološke svijesti kod građana i njegovanje odnosa brige prema prirodi koja nas okružuje.

Kroz akciju Green Day kompanija Coca-Cola Hellenic Crna Gora do sada je sprovela različite aktivnosti, među kojima su čišćenje dijela Nacionalnog parka „Lovćen“, pošumljavanje brda Gorica nakon požara i donacija novca za projekat revitalizacije brda Gorica.

_MG_7191

Uživo izvještavanje sa događaja moći ćete da pratite na Facebook stranici Digitalizuj.Me , a live tweet  uz hashtag #cchGreenDay!

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: