Otvorene prijave za Microsoft Imagine Cup 2015

Udruženje studenata informatike FONIS, sa Fakulteta organizacionih nauka, po treći put organizuje projekat Start, ovoga puta pod nazivom Start Imagine. Projekat Start Imagine predstavlja sinergiju FONIS projekta Start Conference i Microsoft projekta Imagine Cup.

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Srbija će ove godine svog predstavnika imati u dve kategorije – Games i Innovation. U okviru dvodnevne Start konferencije (18. i 19. april) učesnici će se kroz motivišuća predavanja informisati o trendovima u svetu informacionih tehnologija, preduzetništva u IT sektoru, elektronskog poslovanja i game developmenta.

Games kategorija podrazumeva takmičenje u kreiranju video igara na Microsoft platformi. Prijavite se na start.edu.rs/prijave i pošaljite opis projekta najkasnije do 18. marta 2015. Najuspešniji timovi biće pozvani da se takmiče na Hakatonu koji predstavlja nacionalno polufinale 3. i 4. aprila 2015. godine u ICT Hub-u u Beogradu. Timovima će pomoć pružati mentori iz Mad Head Games studija. U nacionalnom finalu 19. aprila takmičiće se tri najbolje ekipe iz polufinala.

Innovation kategorija podrazumeva razvoj aplikacija koje se fokusiraju na inovacije, poput aplikacija vezanih za društvene mreže, online kupovinu ili pretragu i slično, a koje su izrađene korišćenjem Microsoftovih alata i tehnologija. Timovi koji prođu početnu selekciju idu direktno u nacionalno finale 18. aprila. Prijave za ovu kategoriju su otvorene do 9. marta na start.edu.rs/prijave.

Pobednici nacionalnog finala u obe kategorije predstavljaće Srbiju u svetskom polufinalu gde će se sa najboljim timovima boriti za plasman u svetsko finale. Pobednika svetskog finala očekuje novčana nagrada u iznosu od 50.000$.

Samom početku projekta prethodiće turneja Road to Start – Geeks on Wheels čiji je cilj promovisanje Start Imagine projekta, širenje FONIS uticaja i Microsoft ideja i tehnologija. U okviru turneje Start ekipa posetiće srednje škole i fakultete u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo i Niš.

Ukoliko ste inovativni, imate više od 16 godina, želite da menjate svet i imate ideju kako to da uradite, oformite tim i prijavite se na Imagine Cup 2015! Budite deo zajednice koja menja Srbiju i pozitivno utiče na njenu svest. Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja video igara i inovativnih aplikacija i predstavite svoje rešenje i van granica Srbije!

Sve detalje u vezi sa projektom pratite na sajtu start.edu.rs!

Autorka: Nevena Đuričić

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: