Brendovi koji dominiraju Instagramom

Instagram, tek što je napunio četiri godine, a već ima oko 200 miliona korisnika. To je skoro pa ništa ako se uporedi sa Facebookovih 1,35 milijardi korisnika, ali engagement koji brendovi imaju na Instagramu ne može nadmašiti čak ni moćni Facebook. U stvari, svako ko koristi Instagram, svestan je ogromnog broja lajkova i komentara, koji se ne može dostići ni na jednoj drugoj društvenoj mreži.

Međutim, Instagram se ipak ne vrti samo oko štenadi i mrzovoljnih mačaka… Dakle, koji su brendovi najdominantniji na ovoj društvenoj mreži?

1. Nike

Ovu kompaniju na Instagramu prati preko 12 miliona ljudi, a hastag #nike je iskorišten preko 38 miliona puta. Trenutno najpopularnija Instagram kampanja Nikea je Nike PhotoiD. Osnovna ideja je da izaberete neku fotografiju sa Vašeg Instagrama, zatim odaberete model patika koji Vam se dopada, i onda samostalno dizajnirate izabrani model, i na kraju da podelite svoje malo remek-delo sa prijateljima.

140380-3-1369219649000-lrg2. Adidas Originals

Kompanija Adidas na Instagramu ima više zvaničnih naloga, ali najpopularniji je Adidas Originals. Ovaj nalog trenutno prati 4 miliona ljudi, a hashtag #adidas je upotrebljen preko 10 miliona puta. U 2014. godini, Adidas je imao i jednu od najboljih kampanja na Instagramu pod nazivom “Adidas ADIColorTV”. Ideja je bila da se snime mini video-klipovi, sa poznatim ličnostima u glavnim ulogama, koji su kasnije bili puštani isključivo na zvaničnom Champs Sports Instagram nalogu. Kampanja je počela u julu, a za šest sedmica, koliko je trajala, bilo je prikazano 20 petnaestosekundnih, šarenih, visoko-stilizovanih video-klipova.

BuyuyxzIAAASx2a3. Starbucks

Sa preko 21.000 prodavnica širom sveta, ovom gigantu ne fali materijala za shareovanje. Prošle godine pokrenuo je jednu od najvećih kampanja na Instagramu, pod nazivom “White Cup Challenge”. Četiri hiljade ljudi je, prošle godine, u tri sedmice, koliko je izazov trajao, preplavilo Instagram svojim maštovitim kreacijama. Ideja je bila da verni kupci ukrašavaju čuvene bele čaše ovog brenda, a da, zatim, svoje maštovite kreacije postave na Instagram uz zvanični hastag #WhiteCupContest. Pobednička čaša je bila napravljena kao deo limited edition kolekcije, i mogla se kupiti u prodavnicama ovog brenda.

longcups-1024x3414. TopShop

Kakva bi to lista Instagram naloga bila bez neke modne kompanije? Verovali ili ne , četvrto mesto zauzima Topshop sa neverovatnih 3 miliona followera, a hashtag je upotrebljen čak 9 miliona puta. Topshop je poznat po svojim kampanjama na društvenim mrežama. Ove godine, oni su to podigli na skroz novi nivo, i omogućili svojim pratiocima da prate njihove revije uživo u prvim redovima. O čemu se tačno radi, možete pogledati u videu ispod.

5. GoPro

Ako volite ekstremne sportove i adrenalin, ovo je pravi nalog za vas. Ova mala HD kamera je toliko popularna među ljubiteljima ekstremnog sporta da su, u stvari, njeni korisnici, samim tim, i kreatori sadržaja na ovoj društvenoj mreži. Skijanje, surfovanje, jedrenje, na koji god ekstremni sport da pomislite, on je već negde na ovom Instagram nalogu.

instagram-goproUkoliko ne pratite neki od ovih Instagram naloga, krajnje je vreme da počnete! 🙂

 

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: