Prvi MeetUp u organizaciji ICT Huba i m:tela u Podgorici

Kompanija m:tel i beogradski Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub organizuju svoj prvi MeetUp u Podgorici sa idejom da podrže razvoj tehnološkog preduzetništva u Crnoj Gori. MeetUp će se održati u četvrtak, 25. maja, sa početkom u 18h, u prostorijama Univerziteta Mediteran (Ulica Josipa Broza bb).

Tema MeetUpa biće prenošenje iskustava u građenju i vođenju uspješnog tehnološkog startapa, kao i uspješne IT kompanije koja ima klijente u najrazvijenijim ekonomijama sveta kao što su SAD i Velika Britanija. Gostujući govornici biće Sofija Popara, osnivačica i direktorka startapa Pausal.rs iz Beograda, i Đorđe Filipović, osnivač i direktor kompanije 30Hills, takođe i tehnički direktor startapa BuildCon, iz Beograda, koji će prisutnima prenijeti svoja iskustva i primjere dobre prakse u građenju tehnološkog startapa i uspešne IT kompanije.

Događaj će otvoriti Vladimir Lučić, izvršni direktor m:tela, a pored njega će govoriti jedan od pionira scene tehnološkog preduzetništva u Crnoj Gori, Predrag Lešić, suosnivač NVO Digitalizuj.me, kao i Dušan Vukanović, menadžer razvoja poslovanja ICT Huba iz Beograda. Pored njih, svoju zanimljivu video igru će predstaviti Rade Vujović, generalni direktor Roaming Solutions grupe, suosnivač  gejmerskog studija Zero Gravity i jedan od kreatora igre Teritorio.

Ovaj događaj je prvi u nizu u sklopu strateške saradnje m:tela i ICT Huba, koja za cilj ima podršku tehnološkom preduzetništvu u Crnoj Gori, i u sklopu koje će uskoro biti otvoren i m:telov „Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije“ u Podgorici, koji će za cilj imati da postane centralno mesto okupljanja, edukacije i umrežavanja mladih i inovativnih tehnoloških preduzetnika, IT profesionalaca, dizajnera i inovatora Crne Gore.

Događaj je namijenjen svima onima koje interesuju tehnološko preduzetništvo, startapovi, nove tehnologije i IT.  Ulaz je slobodan, a očekivano trajanje događaja je dva sata, nakon čega će biti organizovano druženje sa predavačima i ostalim gostima. Svoje učešće možete potvrditi popunjavanjem prijavnog formulara.

Author: Milena Akovic

Student na Ekonomskom fakultetu. Ljubitelj putovanja i aktivizma. U slobodno vrijeme najviše voli da čita knjige, od teorija zavjere pa do savremenih tehnologija i digitalnog marketinga.

Share This Post On

Vaše mišljenje: