Najava: Digitalizuj.Me vol. 30 – Habib Lešević – Koncept “Zelene kulture”

U saradnji sa Britanskim savjetom i NVO Krug iz Londona, povodom priprema za Green Culture Fest 2015, sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Interaktivnu prezentaciju g-dina Habiba Leševića sa Cass Business School u Londonu, koja će se održati u prostorijama kompanije doMEn (Vojvode Maša Đurovića 3/1, City kvart), u četvrtak, 11. decembra, u 20h.

habib lesevic dm

Kroz dinamičnu prezentaciju, ovaj mladi inovator, preduzetnik, mislilac i predavač na više univerziteta u Londonu i Berlinu predstaviće koncept “zelene kulture” kao održivog načina života i djelanja, oslanjajući se na savremenu britansku praksu. Gospodin Lešević će predstaviti zelenu kulturu kao koncept koji u sebi integriše principe “zelene kreativne industrije”, “zelenog biznisa”, “zelene nauke” i “zelenog razmišljanja”, kao holistički pristup rješavanju problema i planiranju razvoja kroz multidisciplinarnu saradnju sektora, kao što su urbanizam i arhitektura, nauka i inovacije, biznis i preduzetništvo, umjetnost i dizajn. U srcu ovog procesa stoje kreativne industrije koje svojim znanjem i potencijalom za kreiranje inovativnih i održivih rješenja povezuje sve druge sektore. Kultura i kreativne industrije snažno djeluju na ponašanje ljudi, oblikujući njihov pogled na svijet i transformišući njihovo mišljenje. Kultura kao takva može da utiče na usvajanje održivih načina razmišljanja i življenja i zbog toga ima značajnu ulogu u procesu održivog planiranja.

Napomena: Prezentacija će trajati jedan sat. Biće na engleskom jeziku, a simultano prevođenje nije obezbijeđeno. Zbog ograničenog prostora (40 mjesta), potvrda učešća je obavezna i obavlja se putem mejla na dm [at] digitalizuj [dot] me. Prezentacija će biti uživo prenošena preko interneta (live stream) na YouTube kanalu Digitalizuj.Me, a tačna adresa za live stream će biti objavljena na Facebook i Twitter nalozima Digitalizuj.me deset minuta uoči početka prezentacije.

Habib Lešević je domaćin i predavač na Green Culture Fest 2015 i zajedno za organizatorom NVO Krug iz Londona, ko-kreator programa ove manifestacije koja će se treći put za redom održati u Crnoj Gori. GCF je otvoreni, trodnevni samit kreativaca, inovatora, mislilaca i aktivista koji zajedno rade na kreiranju ideja, rješenja i razmjeni iskustva koja kultivišu i promovišu ideju zalene kulture u društvu i kod pojedinaca.

habib l

Porijeklom Crnogorac, Habib Lešević je osnivač kompanije KNTXT sa sjedištem u Londonu, koja se bavi integralnim razvojem pojedinaca, organizacija i zajednica kroz obuke, coaching i preduzetničke projekte. Njegovo suštinsko interesovanje je da razvija ljudski potencijal i podstiče inovativne prakse kako bi gradili ekološki, kulturno i ekonomski održive projekte.

Habib je uključen u nekoliko kulturnih projekata širom Evrope, a najpoznatiji su Energy Streetfight i Entrepreneurs’ Ship. Renomirani je predavač koji je prezentovao na TEDx, Digital Shoreditch i Über Lebenskunst Festivalu u poslednjih nekoliko godina. Član je Američkog društva kibernetičara.

Habib trenutno predaje Preduzetništvo, Održivost i Teorije sistema na Cass Business School i ESCP Europe biznis školi u Londonu. Njegov akademski rad doprinio je osnivanju škole Integralnog preduzetništva – svjesnom, holističkom pristupu biznisu.

Habib se priključio inicijativi Zelena kultura sa velikim entuzijazmom kako bi promovisao inovativnu preduzetničku kulturu u Crnoj Gori sa naglaskom na razvoj prirodnog i kulturnog kapitala zemlje na održiv i ekonomski produktivan način. Habib živi i radi u Londonu i Berlinu.

Author: Danica Čelebić

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i alumna La Sapienza rimskog univerziteta. Adventure seeker! :D Uživa u izazovima i voli da bude izvan svoje komfort zone. Na listu stvari koje voli dodaje i putovanja, upoznavanje novih ljudi i kultura, probanje nekih novih stvari.. ;)

Share This Post On

Vaše mišljenje: