Digitalizuj.me blog radionica – gostujući predavači

Kao što smo u prethodnom blog postu najavili, 25. septembra i uz podršku kompanije ME-net, pokrećemo Digitalizuj.me radionicu na temu vođenja WordPress bloga. Prijave nam već uveliko stižu, u mnogo većem broju nego što smo očekivali, tako da sa žaljenjem moramo da konstatujemo da nećemo biti u mogućnosti da na radionicu primimo sve prijavljene. Naravno, svi koji budu primljeni, ali i oni drugi, će o svemu biti na vrijeme obaviješteni nakon isteka roka za prijave, koji traje do 23. septembra, tako da – navalite! 🙂

Što se same radionice tiče, ostali smo vam dužni najavu gostujućih predavača koji će podijeliti svoja blogerska iskustva sa vama. Prvo gostujuće predavanje će održati, u prošlom blog postu već pomenuta poznata slovenačka blogerka, Petra Slanič. Ona će svoje bogato iskustvo sa vama podijeliti 02. oktobra, na predavanju pod nazivom “Blog – od ideje do najboljeg hobija u životu”, na kom će govoriti o svojim iskustvima sa pisanjem, o strategiji koju treba napraviti prije početka pisanja, o analitici, organizaciji, sadržaju bloga i o još mnogo čemu.

Nakon Petrinog, uslijediće predavanje još jednog poznatog blogera iz regiona, tačnije iz Srbije. U pitanju je Nikola Jovanović, čije ćete predavanje na temu “Blog kao ogledalo, ali i alat ličnog razvoja” moći da čujete 04. oktobra u sklopu Digitalizuj.me blog radionice. On će vam govoriti o tome kako je i zašto počeo da bloguje, zbog čega misli da je njegov blog najbolje ogledalo njegovog ličnog razvoja (ali i važan dio njegovog “online prisustva”), na koji način bira teme, kako, i na koji način ih obrađuje. On će pričati i o svojim najčitanijim tekstovima, kao i što je dobio, a šta izgubio zbog svog bloga, a dotaći će se i marketinških tema o ciljnim grupama, kao i o potencijalnoj mogućnosti zarade od blogovanja.

Upoznajte bolje naše predavače:


Petra Slanič

petraPetra je komunikološkinja koja živi u dobu jedinica i nula, te se profesionalno bavi novim medijima u UNICEF-u Slovenija. U prošlim životima radila je u novinarstvu, PRu i marketingu. Vjeruje u ljude, komunikaciju jedan-na-jedan, priče, putovanja, tetris i rock’n’roll. Najviše se ponosi time što je imala priliku raditi sa zvijezdama kao što su 2CELLOS i Laibach na promociji njihovih koncerata, a i družiti se sa “nezvijezdama”, koje su je naučile sve što zna o životu (i biznisu).

Petra Slanič nema (više) svoj blog. Zatvorila ga je prije četiri godine, kad je aktivnije počela da upotrebljava Twitter. Svaki dan priprema objave za društvene mreže, a piše i za stručne magazine o transformaciji pravila (biznis) komuniciranja u digitalnoj eri. Pratite Petru na njenom Twitter nalogu.


Nikola Jovanović

nikolaOtkako je, prije 15 godina, započeo profesionalnu karijeru, Nikola je radio u sva tri sektora, uglavnom u oblastima organizacionog razvoja ljudi, društveno-odgovornog poslovanja, te IT-a, interneta i društvenih medija. Ipak, on sebe prvenstveno smatra aktivistom i aktivno radi na formiranju četvrtog sektora u Srbiji – društvenog preduzetništva – kroz promociju koncepta i razvoj “coworking” prostora u Beogradu.

Pored razvoja sopstvenog online biznisa, Nikola je i akreditovani konsultant Human Synergisticsa, čije alate koristi za lični, timski i organizacioni razvoj, a akreditovan je i za Geert Hofstede metodologiju promjene organizacione kulture. Ponosni je suosnivač Erste Škole bankarstva i finansija, internog Univerziteta Erste Grupe.

Svoja razmišljanja Nikola dijeli na svom blogu (Pećko Pivo), ali i na velikom broju konferencija i događaja, kao što su TEDx, Digitalizuj.Me, AIESEC New Leaders Conference i tako dalje…

Više o Nikoli saznajte na njegovoj About.me strani.


Čitajte mailove, i vidimo se 25. septembra! 🙂

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

1 Comment

  1. Istina je da blog može biti najbolji hobi u životu, koliko god gluposti da ima na internetu, blogovi u pravilu zrače optimizmom za razliku od društvenih mreža koje su bili i ostale sredstvo za zatupljivanje.

    Lijepi pozdrav

    Post a Reply

Vaše mišljenje: