Pozivamo vas na promociju knjige “Digitalna ekonomija”

Knjiga “Digitalna ekonomija – nešto već znamo, nešto naslućujemo, a nečega još uvijek nijesmo svjesni!” autora prof. dr Vujice Lazovića i dr Tamare Đuričković dolazi u pravo vrijeme, kada se u Crnoj Gori govori sve više o digitalnoj transformaciji.

Promocija knjige će biti upriličena na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, u ponedjeljak, 15. oktobra, u 19h, u sali Mediteran. O knjizi će govoriti prof. dr Božo Krstajić i prof. dr Biljana Rondović, dok će autori tom prilikom održati kraće predavanje, u kojem će apostrofirati neka od pitanja koja su obrađena u knjizi kao što su:

  • Šta sve novo u praktičnom i teorijskom smislu donosi digitalna ekonomija i kako milijarde međusobno umreženih ljudskih mozgova čine glavnu proizvodnu snagu modernog doba?
  • Da li digitalna ekonomija povećava ili smanjuje razliku između bogatih i siromašnih?
  • Kako od slabo razvijene industrijske ekonomije strukturnom transformacijom doći do konkurentne digitalne ekonomije?
  • Da li se mogu obuzdati digitalni divovi koji postaju jači od država i tradicionalnih institucija?
  • Kako besplatnim radom na društvenim mrežama plaćamo besplatne servise?
  • Šta nas sve čeka i kakvu nam nadu ali i izazove nude blockchain tehnologija i vještačka inteligencija?

Na promociji će biti predstavljene i druge transformacije koje sa sobom donosi umrežena ekonomija bazirana na decentralizovanom i kolaborativnom radu, bez hijerarhije i autoriteta.

Pozivamo sve zainteresovane građane i medije da prisustvuju promociji ove značajne knjige, koja se bavi temama koje su aktuelne i u svijetu i u Crnoj Gori.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: