Onlajn Digitalna akademija: IKT alati i digitalne platforme za mala i srednja preduzeća u turizmu

Istraživanje je pokazalo da 90% malih i srednjih turističkih preduzeća u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini očekuje porast upotrebe digitalnih alata u narednih 5 godina.

ICT Hub, zajedno sa partnerima JS Guru iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz Crne Gore uz podršku USAID-a pozivaju vlasnike i/ili menadžere malih i srednjih preduzeća (MSP) iz oblasti turizma u Crnoj Gori da se prijave na onlajn „Digitalnu akademiju: IKT alati i digitalne platforme za MSP u turizmu“.

Ako želite da saznate kako da na najbolji način predstavite svoju uslugu onlajn, kako da upoznate profil vaših korisnika i tako privučete što više gostiju, kako da kreirate brend od vašeg biznisa, kako da unaprijedite i pozicionirate vaše poslovanje na tržištu i ublažite posledice koje pandemija korona virusa ima na poslovanje,onda je Digitalna akademija pravi edukativni program za Vas!

Digitalna akademija će odabranoj grupi predstavnika MSP-a iz oblasti turizma pružiti priliku da rade sa IKT ekspertima u jedinstvenom okruženju, fokusiranom na praktično znanje i razmjenu iskustva. Učesnici će putem interaktivnog predavanja i praktičnog rada u malim grupama uz mentorski rad i direktnu konsultaciju sa predavačima na licu mjesta, kao i domaćih zadataka i materijala za budući rad imati priliku da unaprijede svoje vještine i poslovanje.

Digitalna akademija se u potpunosti realizuje onlajn i učešće je besplatno! Jedino vam je potreban računar, dobra internet konekcija i visoka motivacija.

Kako se prijaviti za Akademiju?

Učesnici iz Crne Gore se mogu prijaviti za onlajn Digitalnu akademiju popunjavanjem ovog online upitnika. Rok za prijavu je 11. februar 2021. godine do 12h. Svi prijavljeni kandidati biće obaviješteni putem imejla o ishodu selekcije do 15. februara 2021. godine.

Kada i gdje će Akademija biti održana?

Digitalna akademija za učesnike iz Crne Gore biće održana: 17. februara/ 24. februara/ 04. marta 2021. godine. Prilagođavajući se okolnostima usled pandemije COVID-19, Digitalna akademija će biti realizovana u onlajn formatu, preko Zoom platforme.

Kako će polaznici biti odabrani?

Digitalna akademija za Crnu Goru će okupiti 15 učesnika. Glavni kriterijumi za odabir polaznika će biti motivisanost za pohađanje ovog programa, osnovno postojanje preduzeća na Internetu (posjedovanje imejla, bar jednog profila na društvenim mrežama ili digitalnim platformama u turizmu) kao i da je prijavljeni/a vlasnik/ca ili na menadžerskim pozicijama i ima volju, sposobnost i viziju da prihvati važnost digitalnih vještina, savlada ih i prenese znanje dublje u svoje matične biznise. Učesnike će odabrati nezavisna komisija sačinjena od eksperata iz oblasti turizma i digitalnog marketinga. Polaznici koji uspješno završe program će dobiti digitalne sertifikate. Uslov za dobijanje sertfikata je aktivno učešće na sva tri dana trajanja Akademije.

Koliko Akademija traje?

Digitalna akademija će trajati tri dana, sa radnim danom do pet sati sa pauzama, u periodu od 10h do 15h. Između modula će biti razmak od po sedam dana da bi učesnici imali vremena da obrade primljeno znanje i da urade domaće zadatke. Program je dizajniran da kroz tri jednodnevna modula obradi niz značajnih tema i omogući sticanje znanja i vještina potrebnih kako bi MSP u turizmu unaprijedili svoje poslovanje i kako bi se prilagodili novonastalim promjenama na tržištu.

Zašto je potrebna Digitalna akademija?

Prošla godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mjesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini” putem kog je identifikovana velika potreba MSP koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program Digitalnih akademija. Gledajući poslovne izglede i tekuće promene u tržišnim nišama, i uzimajući u obzir posebne potrebe ciljne grupe u svakoj zemlji, zajedno sa samim formatom je kreiran sadržaj Digitalne akademije. Sve je očiglednije da će u vremenu koje dolazi putovanja na daljinu i dalje opadati, a većina turista radije će odlučiti da putuje bliže kući ili čak samo unutar granica svojih država. Međutim, s obzirom da Srbija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina čine koherentnu geografsku i u određenoj mjeri demografsku jedinicu – sadržaj će biti prilagođen novonastaloj situaciji i veći naglasak će biti stavljen na saradnju ove tri države kada je riječ o ekološkom, seoskom i avanturističkom turizmu.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem imejla [email protected] ili putem telefona +381 11 411 8881.

Digitalna akademija se realizuje u okviru USAID-ovog projekta USAID E&E sektor za ekonomski razvoj, upravljanje i rast preduzeća u saradnji sa ICT Hubom i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.Me iz Crne Gore.

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: