Nacionalno finale takmičenja Telekom konkursa za inovacije

Nacionalno finale Telekom konkursa za inovacije (Telekom Innovation Contest), održaće se u petak, 16. maja, sa početkom u 18.30h na Ekonomskom fakultetu, u sali “Mediteran”. U okviru finala će biti predstavljeno šest najboljih ideja, a događaj je otvoren za javnost.

1

Telekom konkurs za inovacije je internacionalno takmičenje, koje se prvi put organizuje u Crnoj Gori. Kako su u fokusu ovogodišnjeg takmičenja bili studenti, Telekom je tokom marta organizovao niz radionica na crnogorskim fakultetima, sa ciljem da se predstavi konkurs i zainteresovanima pruže dodatne informacije o učešću. To je rezultiralo velikim brojem prijava, a šest najboljih ideja će biti predstavljeno na sjutrašnjem finalu. Pobjednički tim nakon toga ulazi u sljedeću fazu takmičenja i učestvovaće na preduzetničkoj akademiji i završnom takmičenju inovacija u junu ove godine u Krakovu.

Kroz rad sa velikim brojem mentora i eksperata iz Deutsche Telekom grupe, u okviru predavanja, radionica i treninga za preduzetnike, učesnici će imati priliku da razviju svoje ideje u gotove proizvode.

Pobjednik završnog takmičenja dobija mogućnost finansijske podrške jednog od investicionih programa Deutsche Telekoma (biznis inkubatora Hubraum i Kitchen Budapest), i šansu da pregovara za investiciju do 150 hiljada eura. Takođe dobija i mogućnost plasiranja proizvoda na jedno od tržišta država članica Deutsche Telekom grupacije, kao i paket usluga za razvoj ideje (Amazon cloud servisi, serveri i slično).

 

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

Vaše mišljenje: