Logate Akademija obučava prvu generaciju Java i Web programera

Softverska kompanija Logate po prvi put ove godine organizuje Logate Akademiju, intenzivni kurs Java i Web programiranja, koji će trajati pet mjeseci i realizovati se u periodu od februara do jula 2018. godine. U pitanju je obuka namijenjena srednjoškolcima, studentima, zaposlenima i nezaposlenima, i svima koji su zainteresovani da se usko specijalizuju kao Java ili Web programeri.

Cilj Logate Akademije je da obuči polaznike programiranju kroz dva pomenuta modula, i na osnovu stečenih znanja ih osposobi da pronađu zaposlenje u IT industriji.


Na modulima Java programiranje i Web programiranje biće primljeno po 12, a ukupno 24 polaznika. Oni će imati priliku da tri puta sedmično pohađaju obuku, koju će voditi eminentni stručnjaci iz oblasti kompjuterskih nauka, na čelu sa prof. dr Goranom Šukovićem. Pored njega, predavanja na Logate Akademiji će držati i doc. dr Aleksandar Popović, Luka Bulatović, Aleksandar Plamenac, Ivan Todorović i Dragan Mihaljević. Predavači imaju dugogodišnje iskustvo u radu na softverskim projektima, predavanju i obuci na Prirodno-matematičkom fakultetu, kao i veliki broj naučnih radova iz oblasti programiranja. Oni će kroz predviđenih 160 časova polaznicima prenositi znanja i obezbijediti praktičan, problemski orjentisan rad, mentorstvo i pomoć pri izradi projekta koji će svakom polazniku biti dodijeljen, i kog će biti u obavezi da završe do kraja Akademije.

Cilj je da učesnici dobiju praktična znanja o izradi Java i Web aplikacija, nauče osnove objektno-orjentisanog programiranja, rad u najnovijim tehnologijama – angular, spring etc. Cijena obuke iznosi 1.200€ i može se uplatiti kroz šest jednakih mjesečnih rata. Najboljem polazniku Logate će obezbijediti polovinu školarine kao i zaposlenje, a svima ostalima pružiti obuku i praktične savjete za kreiranje CV-a i komunikaciju na poslovnom intervjuu.

Svi koji se prijave do 15.januara imaju popust od 15% za gotovinsko plaćanje.


Akademiju mogu pohađati svi koji su zainteresovani da se usavrše u programiranju i koji su spremni na intenzivno praćenje predavanja, izradu domaćih zadataka i posvećenost izradi praktičnog projekta. Predznanje u programiranju nije obavezno, ali je poželjno, radi lakšeg savladavanja gradiva.

Prijavljivanje je otvoreno i traje do 21. januara, a možete se prijaviti ovdje.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: