Otvorene prijave za besplatno učešće u događaju Monte Games

Organizacioni tim Monte Games, meetupa koji će se 15. aprila 2023. godine održati u  Hotelu Mediteran, u Budvi, otvorio je besplatne prijave za učešće za sve zainteresovane za industriju razvoja video igara. Stručnjaci iz industrije, mladi koji samostalno kreiraju video i mobilne igre, gejmeri i entuzijasti svoje mjesto mogu rezervisati preko sajta – http://www.montegames.me/. Rezervacija i učešće je u potpunosti besplatno, ali je neophodno popuniti prijavni formular do 10. aprila zbog ograničenog broja mjesta.

Ovo je prvi događaj koji je okupio osam domaćih i stranih kompanija koje se bave razvojem video igara u Crnoj Gori i koje sinergetskim efektom pokušavaju da popularizuju industriju široj javnosti. Vođeni idejom da je ovo industrija koja može postati strateška grana razvoja crnogorske IT industrije, događaj su podržali i organizuju – Belka Games, Nord Beaver, Qio Agency, Startup Factory, ZUNO games, 3Hills Gaming Studio, Be Nice Games, Yodo1 i 5G Entertainment.

Kako organizatori najavljuju, ovo će biti cjelodnevni događaj koji će, osim prilike za povezivanje, pružiti i mogućnost za učenjem i širom edukacijom. Tokom cjelodnevnog druženja, biće organizovane i tri panel diskusije. Prva panel diskusija na temu “Kreiranje igara u 2023. godini” baviće se novim trendovim i tehnologijama poput vještašačke inteligencije, pokretača i platformi za razvoj, šansama koje pružaju, ali i limitima koje nameću. Druga panel diskusija  “Karta u jednom smjeru” zamišljena je kao inspirativna sesija i diskusija za one koji tek treba da uplove u svijet razvoja video igara i predstavi im mogućnosti rada u timovima ili kao samostalnih kreatora, te pruži uvid u načine na koji se postaje dio industrije. Završni panel “Kako se igre prave” predstavljaće diskusiju o tome kako se igre kreiraju, te nalazi balans između analize podataka i zadovoljstva i osjećaja koji igra treba da pruži. Agendu događaja i više informacija o organizaciji moguće je naći na sajtu www.montegames.me.

Događaj je prvobitno trebalo da bude organizovan u Tivtu, ali su, zbog uvećanog broja zainteresovanih, organizatori promijenili lokaciju održavanja na Hotel Mediteran u Budvi. Osim vremena predviđenog za diskusije, upoznavanje i umrežavanje, u toku događaja predviđeno je i vrijeme za neformalno druženje, kafe pauze, ručak i zabavu uz DJ set.

 Za više informacija o Monte Games MeetUp događaju posjetite zvanični sajt, Facebook stranicu, Instagram nalog ili kontaktirajte organizatore na mail [email protected]

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: