15 lekcija za liderstvo – Veljko Paunović

Svi već znaju da mi je kao asistentu na Ekonomskom fakultetu u Podgorici i profesionalnom predavaču, jedan od omiljenih alata SlideShare, online platforma za dijeljenje sadržaja u PowerPoint, PDF, Keynote i OpenDocument formatima. Najjednostavnije rečeno, SlideShare je YouTube za prezentacije.

Kao neko ko se više od 10 godina bavi menadžmentom (strategijom, liderstvom, upravljanjem promjenama, organizacionom kulturom i sl) i ko voli sport, uvijek pažljivo pratim sportska takmičenja – prvenstveno fudbal i košarku. Zbog toga sam, sa zadovoljstvom, pratio Svetsko prvenstvo u fudbalu za igrače do 20 godina na Novom Zelandu. Imajući u vidu da od malih nogu volim Partizan (porodična tradicija) 🙂 imao sam i dodatni razlog da budem zainteresovan za ovo takmičenje, jer je U-20 reprezentacija Srbije bila predvođena selektorom Veljkom Paunovićem, koji je ponikao u Partizanu. Popularni “Paun” je sin Blagoja Paunovića, legendarnog fudbalera “Parnog valjka”, a kasnije i prvog pomoćnika Milutinovića, Osima, Tumbakovića i Vermezovića. Imao sam čast da upoznam “Paćka” (kako su ga od milošte zvali) i da nekoliko puta razgovaram sa njim na Stadionu JNA. Jednom riječju, bio je – ljudina!

Inspirisan činjenjicom da je U-20 reprezentacija Srbije postala šampion svijeta u fudbalu, odlučio sam da iskoristim svoj omiljeni alat, SlideShare, i da sistematizujem Paunove izjave u 15 lekcija za liderstvo. Uživajte! 🙂

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: