Social Impact Award – počinju besplatne edukativne radionice za mlade

Edukacijom do ideje

Kreću besplatne edukativne radionice koje će se realizovati u više od 15 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award). U okviru ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku da se informišu o konceptu društvenog preduzetništva i dobiju smjernice kako da kreiraju ideju.

Prve 3 radionice namijenjene su svim mladim ljudima u južnoj regiji, a realizovaće se u Budvi, Kotoru i Baru u periodu od 12-14. aprila. Zainteresovani se mogu jednostavno prijaviti putem linka, gdje mogu pronaći sve neophodne informacije.

Tri pobjednička tima očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Beču.

Podsjećamo, svoju ideju zainteresovani (pojedinačno ili u timu) mogu prijaviti do 31. maja kroz popunjavanje jednostavne aplikacione forme na SIA veb sajtu.

Podršku organizaciji radionica pružaju lokalne samouprave Budva, Kotor i Bar i Omladinski servisi Uprave za sport i mlade.

O programu Social Impact Award:

SIA program pokrenuli su 2009. godine Impact Hub i Univerzitet za biznis i ekonomiju u Beču, u partnerstvu sa Erste Fondacijom. U Crnoj Gori ove godine program sprovodi NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz generalno pokroviteljstvo Erste banke, Ministarstva ekonomskog razvoja, Investiciono-razvojnog fonda, kompanije Kodio i Glavnog grada Podgorica.

Pored generalnih pokrovitelja, partneri programa su i kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora i Crnogorski Telekom, zatim udruženja Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex, a podršku programu pružaju i Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Mediteran, Neregelia, Hotel Hilton Podgorica i The Chedy Luštica Bay.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: