Prisustvujte Finalu Elevator Lab Challenge-a!

Ne propustite finale Elevator Lab Challenge-a.

Gala događaj će se održati online 7. decembra sa početkom od 11:45 časova. Finale se održava u sklopu Shift Money konferencije, koja će se prikazivati i na Fintech festivalu u Singapuru gdje će biti prisutno preko 60.000 profesionalaca iz fintech industrije. Prijave za uključenje na događaj možete pronaći ovde.

Na regionalnom finalu Elevator Lab Challenge-a će se odlučiti regionalni pobjednik između pobjednika tri lokalna finala koja su se održala u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pobjednički startap će osvojiti 5.000 eura, mogućnost daljeg razvoja svog rješenja uz Raiffeisen Banku, kao i pristup 1,7 miliona klijenata regionalnih filijala banke. Odluku ko će biti pobjednik donijeće žiri koji je sastavljen od profesionalaca iz oblasti fintech-a i tehnologije.

Na Gala događaju će se predstaviti lokalni finalisti, nakon čega će uslijediti keynote predavanje u formi fireside chat-a. Predavanje će moderirati Liana Keserić, CEO Raiffeisenbank Hrvatska. Tema predavanja je na koji način banke koriste digitalne resurse kako bi inovirale svoj tradicionalni način rada, a kao primjer će se obraditi razni slučajevi gdje se metodologije koje su najčešće vezane za brzo-rastuće startape mogu primjeniti i na banke.

Po završetku predavanja, žiri će proglasiti pobjednika takmičenja.

Lokalni finalisti

Pobjednik Elevator Lab Challenge-a za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, koji se održao 20. novembra, jeste tim iz Crne Gore čiji je naziv startapa Bobot. Bobot tim radi na platformi za kompanije i prodavce, gdje kompanije koriste platformu da izračunaju i plate bonus svojim zaposlenim prodavcima, dok prodavci imaju javne profile koje mogu šerovati sa ostalima. Platforma je bazirana na osnovu strategije koju postavi kompanija i zatim izračunava koliki je bonus zaposlenog na osnovu postignute prodaje.

Pobjednik lokalnog takmičenja za Srbiju, održanog 23. novembra, jeste tim IPification. IPification je startap koji teži da napravi revoluciju u načinu na koji funkcioniše proces mobilne autentikacije. Njihovo jedinstveno rješenje je vrlo jednostavno – u jednom kliku pomoću IP adrese identifikuje tri najvažnija mrežna elementa: broj telefona, SIM karticu i uređaj. Njihov proizvod za autentikaciju koristi već 24 mobilna operatera sa 11 različitih tržišta.

Lokalni pobjednik takmičenja za Hrvatsku, koje se održalo 26. novembra, jeste tim pod imenom Identyum. Tim Identyuma rješava problem složene infrastrukture bankarskog sistema. Njihovo rješenje je jedinstveno usmjeren digitalni identitet za krajnje korisnike koji osim banaka mogu koristiti i druge kompanije putem jedinstvenog API poziva. API poziv pruža funkcionalnost provjere identiteta, elektronsko potpisivanje dokumenata, visok nivo provjere autentičnosti i izdvajanje finansijskih podataka.

Žiri

Odluku o najboljem fintech startapu na Balkanu donijeće međunarodni sedmočlani žiri koji čine:

Author: Anastasija Šovran

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Share This Post On

Vaše mišljenje: