WeAreDevelopers dovodi eksperta za vještačku inteligenciju Josepha Sirosha u Beč

WeAreDevelopers dovodi eksperta za vještačku inteligenciju Josepha Sirosha u Beč i proširuje partnerstvo sa MicrosoftomWeAreDevelopers, jedna od vodećih platformi za regrutovanje  programera u Evropi, dovodi Korporativnog potpredsjednika za Cloud AI Platform u Microsoftu, Joseph Sirosha na WeAreDevelopers World Congress 2018 u Beč i intezivira saradnju sa Microsoftom s ciljem razvoja tema budućnosti, vještačke inteligencije i pomješana stvarnosti.

Korporativni potpredsjednik za Cloud AI Platform će biti jedan od glavnih govornika prvog dana konferencije sa prezentacijom na temu “AI: Tidal Wave”, kojom će pokazati na koji način svaka kompanija može iskoristiti digitalizaciju.

„Iako smo posljednjih godina postigli ogroman napredak, posebno u područjima kao što su analiza podataka, prepoznavanje glasa i prepoznavanje slika, prava vještačka inteligencija još uvijek je u početnom razvoju”, rekao je Joseph Sirosh. “Zato imamo priliku da se dogovorimo o etičkim standardima i da postavimo prave uslove za saradnju čovjeka i mašine”.

Microsoft vjeruje da alati vještačke inteligencije i usluge koje stvaraju prije svega moraju pomoći ljudima i povećati njihove mogućnosti uz pomoć osnovnih principa zasnovanih na etici, odgovornosti, inkluziji i sigurnosti. Sa druge strane, pomješana stvarnost oslobađa kreativnost svake osobe i svake organizacije na planeti, zauvijek mijenja način na koji sarađuju, stvaraju, uče i zabavljaju se.

WeAreDevelopers i kompanija Microsoft usko sarađuju još od aprila 2017. godine, naime obje kompanije su veoma fokusirane na rast i uspjeh programera, na metode kako da ih inspirišu da kreiraju i kodiraju budućnost. Drugi glavni fokus saradnje je tema raznolikosti, uticaj na globalnu raznolikost i inkluziju kako bi osnažili ljude, transformisali kulturu i podržali svakog pojedinca u njihovoj karijeri, u zajednici i uticaju na svijet.

“Vrlo nam je drago što smo ostvarili partnerstvo  s Microsoftom s kojim ćemo raditi na promociji trendova poput AI, IoT, robota ili pomješane stvarnosti”, kaže Benjamin Ruschin, direktor i suosnivač WeAreDevelopers. „Spajanje kompanije Microsoft, jedne od vodećih svjetskih tehnoloških kompanija i nas, jedne od vodećih svjetskih developerskih zajednica, logičan je korak u daljnjem razvoju interesa developera u budućnosti. “

Svjetski kongres WeAreDevelopers najveća je developerska konferencija u Europi, sa do 10.000 učesnika. Pored Microsofta, ovaj događaj povezuje vodeće svjetske tehnološke kompanije poput IBMa, SAPa, Facebooka ili Googlea sa svjetskom developerskom zajednicom. Uz svjetske brendove, WeAreDevelopers dovodi 150 međunarodnih tehnoloških lidera, a najpoznatiji među njima su: Steve Wozniak, osnivača kompanije Applea, računarskog pionira i pronalazača, poznati preduzetnik i tech investitor Frank Thelen, John Romero, nagrađivani dizajner i programer igara, Angie Jones, Senior Automation Engineer u Twitteru koja je razvila strategiju automatizacije i okvire za bezbroj softverskih proizvoda i mnogi drugi vrhunski predavači i predavačice. Kongres će se održati ove godine od 16. do 18. maja u Austrijskom centru u Beču.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti na zvaničnoj stranici kongresa. Startapovi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste, uz kontakt WeAreDevelopers tima na: [email protected]

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: