Moskovski Forum o inovacijama ugostiće 12 hiljada učesnika

Moskovski međunarodni forum za inovativni razvoj, pod nazivom “Otvorene inovacije”, održaće se od 26. do 28. oktobra 2016. godine u Moskvi. Organizator i domaćin Foruma je Centar za inovacije “Skolkovo”. Misija Foruma je jačanje međunarodne saradnje u cilju promocije inovacija. Od svog osnivanja, daleke 2012. godine, Forum se pozicionirao kao jedan od vodećih međunarodnih događaja koji okuplja preduzetnike, korporacije i naučnike iz čitavog svijeta, i na kojem se govori o najnovijim tehnološkim trendovima, kao i o njihovim uticajima na društvo i ekonomiju.

Peti, ljubilarni, Forum “Otvorene inovacije”, će ugostiti više od 12 hiljada učesnika iz preko 30 država,  u periodu od tri dana (26-28. oktobar). Cilj ovogodišnjeg Foruma je da pomogne preduzetnicima i preduzećima da pronađu nove prilike za razvoj, kao i da se povežu sa investitorima, partnerima i državnim zvaničnicima.

Glavni organizator Foruma je Centar za inovacije “Skolkovo”, uz podršku Vlade Ruske Federacije, a suorganizatori su: Ministarstvo za ekonomski razvoj, Grad Moskva, Banka za razvoj i međunarodne ekonomske odnose, Privredna komoraRUSNANO grupaRussian Venture Company i druge razvojne institucije.

open-innovation

U okviru Foruma će biti održano više od 90 predavanja, okruglih stolova i diskusija. “Otvorene inovacije 2016” su posvećene istraživanju novih tehnoloških trendova i novih poslovnih modela, kao i unapređivanju poslovnih vještina učesnika. Učesnici će imati priliku da pronađu odgovore na neka od najčešćih pitanja, kao što su: Gdje i kako pokrenuti startap? Kako pronaći investitore i prikupiti investicije? Što bi tehnološki preduzetnici trebalo da rade kako bi bili efikasni?

Svake godine, premijer Ruske Federacije, Dmitrij Medvedev, učestvuje u radu Foruma, na kojem predstavlja državnu inovacionu politiku, kao i inicijative za jačanje bilateralnih i međunarodnih odnosa.

Ove godine, u okviru Foruma, biće pokrenut i novi format “iLeaders Team-Up”, u kojem će lideri najvećih međunarodnih konferencija i zajednica u oblasti tehnologije i preduzetništva dobiti mogućnost da se povežu i stupe u otvoreni dijalog.

Više informacija o Forumu možete pronaći na zvaničnom sajtu, www.forinnovations.ru.

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

1 Comment

  1. Lepa prilika za mlade da “oci u oci” govore sa ljudima koji mogu dati iskren i kvalitetan savet. Super!

    Post a Reply

Vaše mišljenje: