Prijavi se za World Hackathon Day!

World Hackathon Day je onalajn hakaton koji ima za cilj da okupi ljude širom svijeta kako bi se fokusirali na rješavanje problema koje je sa sobom donijela pandemija korona virusa.

Trenutno se nalazimo u prelaznom periodu u novu realnost gdje moramo da se distanciramo od drugih ljudi. Ovaj novi svijet zahtijeva i nove tehnologije poput AR, AI, robotike, VR, blockchain-a i automatizacije. WHD je prilika da naučiš više o ovim tehnologija i o tome kako da ih implementiraš i time napraviš korak ka boljem sjutra za sve nas.

Sve informacije možeš naći na zvaničnom sajtu, a rok za prijavu je 30. maj! Ukupan bužet za nagrade je 101 000$! Ukoliko želite mogućnost da osvojite neku od nagrada, u timu ne smijete imati preko 5 ljudi. Međutim, možete predati projekte koji uključuju više ljudi, ukoliko to naglasite u vašoj prijavi.

Osim toga, da bi ušla u razmatranje za nagrade, rješenja moraju da pripadaju nekoj od “staza”: zdravlje i fitness, posao i ekonomija, edukacija i osnaživanje, muzika i zabava, putovanje i mobilnost, finansije i digitalni novac, životna sredina i održivost, solidarnost i starije osobe.

I za kraj, dok razmišljate o idejama, pogledajte novu realnost u post Corona eri.

 

 

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: